Новини
Екипът на Metal World представя “Legendary Tales” на RHAPSODY по БНР
Автор: Warrior Of Ice
22 Януари, 2016
Екипът на Metal World представя “Legendary Tales” на RHAPSODY по БНР

Екипът на Metal World за пореден път ще гостува в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. То се излъчва всяка събота след новините в 21 часа. Ето я и темата на предаването за утре, 23-ти януари:

По времето, докато все още свири в италианската симфонична пауър метъл група RHAPSODY, китаристът Luca Turilli замисля проект от пет албума в стил фентъзи, наречен “Сага за смарагдовия меч”, чиято музика съчинява заедно с пианиста Alex Staropoli.

Ето сюжетът на първата част от тази сага с главен герой Ice Warrior (Леденият войн), чиято цел е да намери Смарагдовия меч:

…Ice Warrior попада сред руините на град Ancelot и го намира осеян с телата на безброй жертви. Принцеса Airin е отвлечена от войските на Akron, Черният крал, заедно с няколко от смелите рицари, в град Hargor, което обаче не става известно на Ice Warrior. Той си мисли, че принцесата е мъртва и това го опустошава. След време се възправя и потегля за да се срещне с армията на принц Arwald. Двамата обединяват силите си и тръгват към град Elnor, откъдето започват търсеното на трите ключа на мъдростта, които ще им отворят пътя към Смарагдовия меч. Ice Warrior жадува отмъщение и е нетърпелив кога ще пристигнат в Elnor…

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт