Статии
Caliban на 8-ми април в София
Автор: Wolfheart
11 Април, 2016
Caliban на 8-ми април в София

За някои хора последният работен ден от седмицата завършва там, където започва турнето на Caliban. На характерната географска локация, в Party Center 4km бе мястото на сблъсъка с немската метъл сила. В 20:10 много от феновете пред входа допиваха последната бира и допушваха уж последната цигара, когато на сцената излязоха младите надежди от Khanъ. Младежите представиха смесица от балкански ритми и тежки брекдауни, достойна да се нарече folkcore (folklore + metalcore). Не много на брой, но качествени фенове вилняха пред неравноделните ритмични извращения на групата и завършиха близо 35-минутния сет с мощна рифова версия на популярната песен “Павле ми пие”.

Към 9:05 публиката крещеше “Odd-Fucking-Crew” и малко след това излезе на сцената съответната група. С четири студийни албума и многобройни участие в страната и чужбина, те показаха, че са една от най-обичаните български метъл банди. Това се забеляза в стабилното меле сред вече многобройната публика и непрестанния контакт със състава. Музикантите започнаха с едноименното парче от новия си албум, след това поздрави присъстващите и продължи с “Lay On Me”. Накрая завършиха с мощния брейкдаун на “Two Steps To Hell”.

Часовникът удари 10:30 и след проглушаващо интро Andreas Dörner разцепи земята с отварящото парче “Memorial” и след това показа, че помни предните пъти, когато Caliban са гостували в България. По време на “Walk Alone” фронтменът организира wall of death сred първите редици на публиката. На “Paralyzed” вече започна да приканва феновете към стейдж дайвинг – за разлика от Wacken, където групите съветват да се избягва. Мощното меле продължи заедно с олимпийските дисциплини по скок от сцената, която Andreas бе направил общодостъпна за публиката, и всеки имаше възможност да се изяви, а понякога и самият той се хвърляше. Яростното млатене на Patrick Grün по касите даде своето отражение в края на предпоследната песен, когато вече имахме налице спукана мембрана. С помощта на момчетата от Odd Crew проблемът бързо беше решен и групата приключи с планирания сетлист:

01. Memorial
02. Walk Alone
03. Love Song
04. Paralyzed
05. Devil’s Night
06. Left For Dead
07. The Ocean’s Heart
08. NebeL
09. brOKen
10. Davey Jones
11. Inferno
12. King
Бис:
13.
Mein Schwarzes Herz
14. We Are The Many
15. Nothing Is Forever

Виж снимки от концерта тук.

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт