Ревюта
Група: The Devin Townsend Project      Албум: Addicted      Автор: MetallicaAntiFan      Декември, 2009

 

Всяка епоха си има своите таланти – хора на изкуството, буквално докоснати от Господ да творят като призвани. Има и такива, към които никой не е безразличен. Едни се кълнат в тях, а други ги обявяват за луди, небрежно махайки с ръка. Такъв тип хора обикновено биват наречени гении.

С наближаването на края на тази декада дойде времето за обзор на изминалото. Равносметката е, че Strapping Young Lad се превърнаха в една от най-уникалните метъл формации благодарение на вожда на групата - канадския шизофреник Devin Townsend, явяващ се един от споменатите гении. За нещастие неотдавна нещо му прещрака и страницата за SYL бе затворена - групата преустанови дейност. Сега, три години по-късно, пречистен, помъдрял и трезвен, талантливия музикант се завръща със своята концепция за живота, състояща се от четири албума. Един от тях вече чухме, а сега получаваме и втория. Според самия Devin тези творби представляват мометното му състояние и затова причината да чуем “Addicted” е, че той иска да свири нещо коренно различно от това, което показа в “Ki”. Акустиката сега бива заместена от нажежени електрически китари, много индъстриъл и невероятно разнообразни вокали. Именно най-силното нещо в албума са вокалите, а вариациите са много, представящи ни вдъхновенията на Devin от класици като Стравински, Вагнер, Frank Zappa и др. Експериментите варират от оперни вокали, през дълбоки емоционално въздействащи, до някои по-агресивни напеви. В “Addicted” партньор се явява дългогодишната вокалистка на холандците The Gathering, която изпява гост-партиите в албума - бек вокали в добавка към тези на Mr. Townsend, както и мелодични, галещи ухото нежни песнопения. Следва да пристъпя към клавирите, които също са неизменна част от записа – такива, каквито бяха и в SYL. Тук именно те напомнят за последните, като пресъздават тягосната атмосфера и ви карат да халюцинирате. Доминиращите кийборди са следвани от ритмичното барабанене и разводнените, весели рифове, но когато ефектите са на максимум и канадецът се развихря с китарата си, той показва, че в него е останало нещо от това, което беше, когато се друсаше и напиваше като животно. Макар узрял и вече баща, творецът отново пресъздава чувството на шизофреничност и в поредната си творба - свидетелство, че все още не е изгубил онзи креативен дух, който бяхме свикнали да чуваме в бившата му титулярна банда.

С известна доза веселяшки мелодичен рок, хаотични китари и богатия набор от вокали, с които разполагат двамата вокалисти, “Addicted” е един много приятен и отпускащ албум, а по време на коледните празници точно това ще ви дойде много добре. Като например песента “Supercrush” – построена върху една стабилна основа с прогресарски маниер, позволяващ ни да чуем купища рифове, смени в ритъма и оперни вокали, тя направо ни изпраща във втора лига - не е нужно една композиция да е супер тежка (като музика), за да ви срине.

Знаете ли… единствената разлика между Devin Townsend и останалите хора е това, че той всъщност знае, че е луд.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт