Ревюта
Група: Antigama      Албум: Warning      Автор: MetallicaAntiFan      Ноември, 2009

 

Някои грайндкор банди звучат като квичащи прасета в публичен дом, а други - като прости анархисти, изразяващи своя дискомфорт от това да бъдат ежедневно млатени в лицето от бухалката на скинар. Е, Antigama вместо това звучат като един ръждясал машинен магазин, окупиран от омазани с грес пичове, ядосани заради изхвърлянето им от техническия университет. Новият запис на поляците е всичко, което можете да очаквате, а дори и повече! Прилична продукция, интересен артуърк, страхотни рифове и купища невероятни иновативни идеи в този според някои “линеен” жанр.

Музиката в “Warning”, сама по себе съчетава много дисхармонични рифове, безцеремонни бласт бийтове на агресия и помитащ дабъл бейс, за да създаде брутален, извънземен звук, който изпъква сред останалата част от съвременния екстремен метъл. Вокалите биват тежки викове и ревове с лек Mumakil-ски привкус в по-твърдите части.

Албумът започва с “Disconnected” – песента е открита от странно жужащо интро, а след това избухва в унищожителна грайнд тресня. Следват поредица от парчета, които не са по-дълги от минута и половина, така че е безмислено да ги коментирам подред, просто защото са едни типични грайндкор мелачки. Затова ще се спра само на най-отличимите сред тях. С “Heartbeat” вече долавяме и авангардност в звученето. Като оставим настрана ожесточените тресни, можем да чуем много хубав разчупен ритъм и включването на перкусии в албума, а в “Lost Skull” - и тежък груваджийски риф. В самия край най-странните части от този албум са представени чрез инструменталите. “Sequenzia Dellamorte” ви позволява да си отдъхенте от тупурдията, като внася зловещи, ембиънт електронни звуци в микса, a завършващата “Paganini Meets Barbapapex” е седемминутен надгорбен химн с доста завладяваща психарска атмосфера, от която ще ви побият тръпки.

Antigama определено направиха един смел ход в развитието на стила си, но това не им се отрази негативно. Напротив, наред с еднообразния на моменти грайнд, винаги е приятно да чуеш нещо интересно и същевременно нестандартно. Феновете на грайндкора ще харесат този албум, а тези, които пък клонят към авангардния екстремен метъл също биха му хвърлили едно ухо. Последни думи – Antigama не се изложиха, те рискуваха и ме изумиха!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт