Ревюта
Група: Twilight Force      Албум: Heroes of Mighty Magic      Автор: WingWriter      Август, 2016
Twilight Force - Heroes of Mighty Magic (ревю от Metal World)

Всички музикални жанрове си имат своите клишета. Пауър метълът не е изключение, дори може да се каже, че тъкмо той се отличава с най-много такива. И докато повечето групи се опитват да ги избягват, то други се стараят да ни ги припомнят постоянно, ей така, просто за да не ги забравим. Всъщност само две са групите, които съумяват да използват абсолютно всички клишета, познати на пауър метъл феновете. Мнозина считаха задачата за непостижима, тъй като, както споменах по-горе, списъкът е огромен. Едната група е Gloryhammer, другата е Twilight Force. И докато шайката на Christopher Bowes цели основно да хуморизира музиката, то вторите са на съвсем противоположното настроение. Twilight Force си е съвсем сериозна група, дори прекалено, нищо, че дори името им не го показва. А новият им запис е толкова противоречив, че е абсолютно невъзможно някой да остане безразличен.

Втората дългосвиреща творба на шведите носи заглавие “Heroes of Mighty Magic” и, както изглежда, забавата започва още тук. Историята, както може би се досещаш, ни прехвърля в приказен свят на герои, магьосници, дракони и, разбира се, велики битки. Откриващата песен е сингълът “Battle of Arcane Might” – мащабно произведение, което общо взето определя посоката, която следва албумът. След няколко слушания се открояват някои от достойнствата на творбата. Ако не припевът, то героичният основен риф е приятен и впечатляващ. В траклиста лесно се забелязва и “There and Back Again”, която е с умопомрачителната дължина от 10 минути. За съжаление очакванията за нещо от сорта на “Sons of Winter and Stars” се оказват неоснователни. Представени са две песни, обединени в една чрез акустична част, която сама те кара да я прескочиш. Не липсват и пълнежи като шестминутната “Epilogue”, която показва наченки на композиторско изчерпване.

Мажорните гами са приемливи и съвсем нормални за пауър метъла. Twilight Force обаче изцяло прекаляват с тях. Като допълнение можем да прибавим камбанките и детските вокали на доста места. В един момент се появява въпросът към коя възрастова група се целят музикантите. “Heroes of Mighty Magic” съвсем спокойно може да мине за саундтрак към анимационен филм на Дисни. Разбира се, албумът си има своите достойнства. Комплексността му е налице. Изключително трудно създаването и възпроизвеждането на такава музика.

Водейки се от горепосочените размисли, изводът е, че някои хора ще харесат “Heroes of Mighty Magic”, а други няма да успеят да го изслушат докрай. Но едно е сигурно: при излезлите миналата година албуми на Orden Ogan, Powerwolf, Luca Turilli и  – ако искаме да сме максимално близо – Gloryhammer, творбата на Twilight Force бледнее страшно много.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт