Статии
Tides From Nebula на 17-и октомври в София
Автор: Wolfheart
19 Октомври, 2016
Tides From Nebula на 17-и октомври в София

Петото посещение на Tides From Nebula на наша земя е част от турнето им в подкрепа на актуалния им четвърти студиен албум “Safehaven”. Мястото на изпълнението е клуб Live & Loud, в компанията на софийската сайкъделик/прогресив рок група Sativa.

Вратите на Live&Loud отварят в 21:15, за да приютят премръзналите фенове. По това време Sativa трескаво се готвят за представянето си. Клубът бързо се изпълва с близо 100 човека, които са видимо ентусиазирани и за двете групи. Дали заради стиловите прилики или просто заради липсата на вокали и при двете групи, няма човек, който да е дошъл само заради едната.

Шоуто започна в 21:50. Sativa излизат в следния състав:

Недко Славов – китара
Николай Славов – бас
Радостин Спасов – китара
Росен Рангелов – ударни

С психеделични ритми, стабилно подкрепени със Sabbath-ски рифове, те вкарват публиката в екстаз и не оставят никого безразличен. Инструменталът е повече от достатъчен за добро прекарване и никой не се замисля, че е нужно нещо друго освен яка свирня. Дори Ники – единственият член на състава, пред когото има микрофон – се шегува, че е забравил текстовете на някои от песните. Освен стари парчета, бандата изпълнява чисто нов материал, “който изникна през последните месеци” и ще бъде част от следващ албум.

Към 22:40, след значително неодобрение от скорошния край на сета им, Ники благодари на ентусиазираната публика и обявява, че вече е време за Tides From Nebula. Феновете скандират за още…

В 23 часа светлинните угасват и постепенно започна да се включва допълнителното осветление, което хедлайнерите носят със себе си. Без думи, само с музика и светлини, полските музиканти ни вкарват в мъглявините на съседните галактики. Силната задна светлина и пълната липса на прожектори, насочени към сцената, не ни позволяват да видим лицата им и те изглеждат като черни сенки.

Maciej Karbowski и Przemek Węgłowski се вихрят на воля из сцената и без много приказки пресъздават прецизно подбрани композиции от дискографията си. Двамата, освен баса или китарата, са въоръжени и с клавири, от които изкарваха някоя мелодия с останалата си свободна ръка. Наистина липсват много приказки; само се чува “Thank you” между някои от парчетата, дори няма и официално представяне. Но при подобни звуци и гледки, думите са излишни.

На последната песен китаристът слиза при публиката, за да довърши песента, а тя впоследствие крещи: “We want more!”

Сетлист на Tides From Nebula:
We Are The Mirror
Knees To The Earth
Sleepmonster
Purr
Only With Presence
Hollow Light
The Lifter
Home
Now run
Lecithin
Siberia
Merrick

Виж снимки от концерта тук.

« Обратно
Коментари   Коментирай!
от MadHamish
Пета свирня им беше на Tides това - два пъти хедлайн, веднъж с The Ocean и веднъж с Riverside.

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт