Ревюта
Група: I Prevail      Албум: Lifelines      Автор: Стако      Октомври, 2016
I Prevail - Lifelines (ревю от Metal World)

I Prevail се изказаха за първи път през 2014-а с EP-то “Heart Vs. Mind”. Освен чудесна, амбициозна концепция и страхотен арт, в това първо издание те демонстрираха какво разбират под собствен стил. Дори за момент не са претендирали за нещо ново, а вместо това – за качество, което успяха да докажат. И две години по-късно идва време за първа пълна изява с “Lifelines”.

Стилът на групата се разкрива в смесица от много, дори твърде много жанрове. Но процесът е извършен умерено, както например при A Day to Remember – неусетно и плавно, а не в прогресивен смисъл. Освен очевидно тежките сегменти, има немалко модерна поп философия в чистите вокали, а някои парчета дори достигат до пънк. Положеният труд показва резултати, тъй като всичко показано звучи добре. Големите позитиви са в енергията и амбицията, с които групата осезаемо борави, а те са преведени в ударни сегменти (които дори невинаги са припеви) и надъхващи рифовки – като изключим абсолютно ненужните две балади, едната от които е преработена версия на песен от ЕР-то. Отвъд това, безкомпромисният хит е “Scars”, до която никой от другите тракове не успява да достигне. Един хит обаче невинаги си струва 40 минути: немалко пълнежи или тракови композиции, които други преди теб са правили (при това преди десетина години).

Въпреки всичко, албумът е приятен. Характеризира се като преобладаващо мелодичен, а контрастът между дрезгавите крещящи вокали и меките чисти такива остава в паметта. Текстовете, концептуално и изразно, са на много по-ниско ниво от показаното в “Heart vs. Mind”, но за сметка на това – много по-добре слети с композицията там, където преди имаше леки разногласия. Друга разлика между двете издания е, че “Lifelines” е сдържано продуциран и не звучи като несигурен опит.

Впрочем опитът е нещото, което тази група показва – натрупан за кратката пауза от две години. Да, “Lifelines” може да се похвали с един хит и няколко парчета с потенциал, но предшественикът му беше показал само намерения. А амбицията все още се усеща и ако бандата успее да я консервира, твърде вероятно е не след дълго да издадат труд с доста повече попадения. А на сцената на западния метълкор такива все по-често липсват, заради по-скоро риторичната работа на лейбълите там. Това е и най-голяма заплаха за групи като I Prevail – те са насъщни, и като такива лесно могат да се приемат като достатъчни. Но това зависи от тях. В цялост, този дебют не заслужава пълно внимание, но “Scars” трябва да се чуе. А оттам, ако ви допада – има още.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт