Ревюта
Група: Malevolent Creation      Албум: Invidious Dominion      Автор: MetallicaAntiFan      Ноември, 2010

 

Епохалните деветдесет години на тежката музика бяха белязани от устремното развитие и популяризиране на едно от най-противоречивите и вълнуващи подразделения на крайната музика – дет метъла. Именно през този период няколко музикални формации начертаха основите на стила, а идеите и музиката им и до днес вдъхновяват една голяма част от актуалната сцена. В така наречената “зора на дет метъла” няколко групи успяваха дa придобият познаваемост в музикалното царство – Deicide, Morbid Angel, Suffocation, Malevolent Creation… Последните, макар и незаслужено да остават в сянката на останалите по комерсиален успех, успяха да съхранят звученето си и без да се поддават на странични влияния, издаваха своите записи регулярно и неотклонно.

За разлика от други банди в стила, Malevolent Creation винаги са ни представяли разнообразен дет метъл - дали заради смяна на лейбъла, множеството промени в състава или пък далеч по-субективни причини, но без да се отдалечават от своите корени. Всеки един от записите имаше своето значение, както за сцената така и конкретно за бандата. От най-големия принос на американците за жанра – деветдесетарската класика “Retribution”, през изкормващите “Eternal” и “In Cold Blood”, та до най-плашещия опус, излизал под името Malevolent Creation - “The Will To Kill”, тези заглавия свидетелстват, че групата никога не е тъпчела на едно място и винаги се е стремяла да се развива в своя собствена ниша.

Едно от основните календарни събития през тази година, редом с “Heirs To Thievery” на Misery Index и “Missled By Certanity” на Cephalic Carnage, е именно последният запис на Malevolent, който е по-скоро утвърждаване на същата мачкаща формула, тласкаща ги през годините, отколкото написване на необичайна за традициите на квинтета творба. “Invidious Dominion” несъмнено има своите достойнства да бъде наречен качествен албум и те са изложени на показ мигновено с първия звук в албума - “United Hate”. На първо място това са грайнд влиянията, придаващи едно мръсно чувство и назлобеност, навявайки асоциации с Hate Plow (една от най-психарските грайнд формации през последните десет години). Също така отражение дават и смените в състава - зад барабаните дебютира ветеранът Gus Rios (Divine Empire, Upon Infliction), чието налагане силно вдъхновява за специфичния звук и атмосфера на диска. Не на последно място имаме много стегнатото и технично изпълнение на десетте композиции.

Въпреки че единадесетата рожба на флоридците е глътка застоял, затрудняващ дихателните органи тегав въздух, той е стопроцентов Malevolent – такъв, какъвто го искаме и трябва да бъде – надъхващ и агресивен, с бликащи от него лиги на ярост и чистокръвна злоба.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт