Новини
Екипът на Metal World представя албума "Second World" на THE FORESHADOWING по БНР
Автор: Warrior Of Ice
17 Март, 2017
Екипът на Metal World представя албума "Second World" на THE FORESHADOWING по БНР

На 18-и март екипът на Metal World ще гостува в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. То се излъчва всяка събота след новините в 21 часа. Ето я и темата на предаването за утре:

Трилогията “Qatsi” на режисьора Godfrey Reggio, и по-точно филмът “Koyaanisqatsi“ (“Живот без баланс”, 1982 г.), става отправна точка за музикантите от италианската готик дуум метъл група THE FORESHADOWING при подготовката на техния трети студиен албум.

Пианистът Francesco Sosto ни въвежда така:

“В “Second World” („Втори свят“) ние се спираме на конфликта между човека и природата, за това как природата отвръща на масовото навлизане на технологиите, които я унищожават. Много ни помогна в това отношение филмът “Koyaanisqatsi”, шедьовърът на Godfrey Reggio (с музиката на Philip Glass и представян от Francis Ford Coppola – б.а.), който бе силен източник на вдъхновение за нас. Разбира се, ние се влияем по малко от всичко, което ни заобикаля, така че идеята за решение на проблемите от този тип взима форма в зависимост от степента на насищане. Ние идваме в този момент с усещането за нужда от промяна, която да направи революция в нашето мислене и начин на живот, да даде ново начало на нашето развитие.

В този албум може да доловите и светлина, той не е толкова мрачен и песимистичен, както изглежда на пръв поглед. Светлината определено е символ на надеждата, мисля, че надеждата е човешко чувство, в края на краищата, и на нас ни е позволено да се надяваме на нещо по-добро за този свят. Но в “Second World” надеждата ни е предназначена да бъде нещо като илюзия. Вървят хората по някакъв си техен път, а около тях всичко се руши, малцина оцеляват в апокалипсиса, оставени да живеят в празна пустош, с чувство за безнадеждност. Те са мрачни и разгневени, след като са загубили всичко, остава има само да вярват, че все още има надежда, и това кара оцелелите да се движат и да търсят хипотетичния втори свят”.

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт