Новини
Екипът на Metal World представя албума "Soulless Child" на ANCIENT BARDS по БНР
Автор: Warrior Of Ice
21 Април, 2017
Екипът на Metal World представя албума "Soulless Child" на ANCIENT BARDS по БНР

На 22-ри април екипът на Metal World ще гостува за пореден път в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. То се излъчва всяка събота след новините в 21 часа. Ето я и темата на предаването за утре:

В “Картини от една изложба” вече представихме първия албум от “Black Crystal Sword Saga” или “Сага за черния кристален меч” на италианската симфонична пауър метъл група ANCIENT BARDS. Тази формация прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.

Авторът на текста и музиката Daniele Mazza признава, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, гледа фентъзи филми и играе компютърните игри от поредицата “Final Fantasy”. Ето накратко фабулата на сагата за черния кристален меч дотук, както я представя Daniele:

„Историята, която ще ви разкажа, се случила отдавна в далечна страна. Но още не е време да научите как е възникнала... До онзи момент Последният свят изглеждал обгърнат от вечен мир, но нищо не е вечно... Sendor, върховният черен магьосник, узнал за съществуването на тайнствен меч, който давал на притежателя си абсолютна власт: безсмъртие, невероятна сила и знания за цялото магическо изкуство. Никой не знаел за този меч освен четирима крале от четирите краища на света. Мечът бил скрит в тъмната пещера, в Ноланд, под покрова на тъмнината, и заключен на скришно място, което можело да се отключи само ако четирите оръжия на четиримата крале бъдат извадени пред него. Съществуването на меча било пазено в тайна поради огромната му мощ.

Ето така започва историята на черния кристален меч, който бил откраднат от злодея Sendor. Тогава се появил героят Dorus, наел се да събере четиримата крале за да потърсят спасение от злия магьосник и да възстановят мира. Оказва се обаче, че Dorus всъщност ги е повел към капан: той самият е мъртвороден син на Sendor и кралица Shena, когото магьосникът върнал към живот с помощта на черна магия. Цената на това обаче била липсата на душа у Dorus и именно заради това Sendor иска да завладее черния кристален меч – за да може с неговата мощ да съедини Dorus с душата му…“

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт