Ревюта
Група: Henry Metal      Албум: Wizard Vs. Demon      Автор: Alice      Юни, 2017
Henry Metal - Wizard Vs. Demon (ревю от Metal World)

Само няколко седмици, след като направи дебюта си на хеви метъл сцената в началото на 2017-а, Henry Metal вече записа цял втори дългосвирещ албум. За щастие в неговия случай огромното количество нов материал, което се изсипва постоянно пред увеличаващия се брой фенове, никога не е за сметка на качеството. “Wizard Vs. Demon” съдържа осем песни, композирани с типичния за него олдскуул подход, примесен с много, много комедия. И въпреки всичко, музикалната му сериозност е както винаги безспорна.

Във втория си албум Henry и дясната му ръка Mages отприщват още по-динамично и мощно звучене, което като машина на времето ни изстрелва директно в златните дни на класическия хеви метъл. Този път атмосферата е дори още по-жизнена, пълна с емоционален заряд и хумор, който не те оставя да се разсееш и за секунда. И също като в “So Hath It Begun”, композиторският гений и палавото остроумие са съчетани в еднакви дози. През повечето време се пее за забавни неща като мацки, пари и коли, но сериозните теми са също толкова силно застъпени. Самата музика е повече от впечатляваща във всеки възможен аспект, и то по време на целия албум. Едновременно падат ченета и се разтапят сърца. Ето това е нашият Henry Metal!

Всичко започва с безмилостния, изчистен риф, истински “хеви” във всеки смисъл на думата. Звукът е по-брутален и темпото е по-бързо от всякога, което се чува във всяка последвала песен. А китарите... ах, тези китари! Всяка нота, отделила се от струните, се оказва от жизненоважно значение за неизбежно заразните рифове. Същото се отнася и за “Succubus”, която е пример за абсолютен хит от началото до края си. Ако не вярвате, просто чуйте солото след третата минута. Mind = blown.

Както и преди, могат да се изброят много забележими влияния от групи като Metallica, Megadeth и Black Sabbath, представени чрез свежия подход на Henry Metal към класиките. Говорейки за свежест – има доста забиващи се в ума мелодии и в следващата, леко меланхолична песен “Heavy Metal Is Dead”. Да, ама не! Хеви метълът не е мъртъв. Защото сега можем да разчитаме на Henry Metal да ни спаси от купищата скучни и безлични нови банди, повечето лишени от всякаква креативност. Няма страшно – вече си имаме съвременен метъл “Samurai”. А самата песен с това име е толкова олдскуул, че на първо слушане веднага би отишла в графата “записани през 80-тe”. И за пореден път, за бога – тези китари! За рифовете в “Hackers, Leakers, Truth Seekers” и “Possible Side Effects” има само две думи: дяволски секси. След тях нещата стават малко по-сериозни за момент с “Fukushima Ceviche” и ранното ѝ Iron Maiden-ско звучене, но “Rock out” отново показва рокенрол страната на нещата. Бляскав край на един още по-бляскав албум. Ето че все пак има надежда за модерния хеви метъл!

А образът на Henry Metal все още е забулен в мистерия и вълшебство. Може би никога няма да разберем какво се крие зад маската му – както в буквален, така и в преносен смисъл, но в това се крие чарът му. Всеки магьосник си има тайни, които е по-добре да не бъдат разкривани. И както самият Henry е казвал преди, името му означава “богат” или “владетел” в оригинален превод от немски. Вече можем спокойно да кажем, че Henry Metal е владетелят на всички метъл магьосници. Демони, пазете се!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт