Ревюта
Група: Arkaik      Албум: Reflections Within Dissonance      Автор: MetallicaAntiFan      Януари, 2010

 

Делили една сцена с екстремни величия като Dying Fetus, Suffocation, Necrophagist и Decrepit Birth, Arkaik имат пълното основание да бъдат сочени за една от новите надежди на американският брутален дет метъл. С “Reflections Within Dissonance” младите калифорнийци ни представят едно мрачно и необятно пътуване, умело изградено от достатъчно бруталност, за да задоволи редовия фен, скорострелно технично свирене на предела на възможностите, умопомрачителни мелодии и още куп извънстереотипни елементи, които правят музиката в “Reflections Within Dissonance” превъзходна. А именно, защото тя е много технична, но същевременно идейна и целеустремена, с особено отчетливи влияния и невероятно пресъздадена космически-зловеща атмосфера. Личи си вниманието, обърнато на детайлите в изграждането на композициите - като запонем с тягостната атмосфера и ефектите, които допълнително я втежняват, та до нечовешкото свирене и изключителна прецизност, с която са сътворени инструменталните партии - независимо дали става дума за усукана мелодия, китарен риф, размекващ мозъка ви бас или недостижими ударни.

Творбата е меко казано перфектна. Десетте песни бълват изключителен перфекционизъм и хъс – дет метъл тресни без излишни ноти. И макар записът да е сътворен от младежи, ненадвишаващи 25-годишна възраст, той е написан с емоция и зрялост, създаващи илюзията, че е дело на много по-опитни музиканти. Не мога да не отбележа и превъзходната съвременна продукция на “Reflections Within Dissonance”, позволяваща на всеки звук да заеме своето място и да стене отчетливо, а на всеки инструмент - да се чува идеално, което допълнително кристализира цялостния облик на крайния продукт.

Хубаво е, когато не се стига до крайности и наред със смазващата бруталност срещнем някои приятни концептуални идеи и похвати, които в този случай играят важна роля. С интерес ще продължа да следя развитието на Arkaik и се надявам след някоя друга година отново да чуем нещо толкова прекрасно, колкото “Reflections Within Dissonance”.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт