Новини
Екипът на Metal World представя “The Source” на AYREON по БНР
Автор: Warrior Of Ice
21 Юли, 2017
Екипът на Metal World представя “The Source” на AYREON по БНР

На 22-ри юли, събота, екипът на Metal World отново ще гостува в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Началото му е след новините в 18 часа, а ето я и темата:

В деветия студиен албум на проекта AYREON неговият автор Arjen Anthony Lucassen решава да допълни повествованието от предишните издания, като представи предистория на последния от сагата албум “01011001” и така “The Source” (“Началото”) става първият по хронология. Ето какво обяснява Lucassen:

“Този път всичко започна от художествена творба, от картина. Обикновено избирам графичния дизайн в края на записа на албума, когато завърша всичко... Този път обаче си помислих дали да не започна с картината, ще може ли тя да ме вдъхнови. Спомних си, че когато гледам старите албуми на YES с обложките на Roger Dean, това наистина ме вдъхновява. По този начин реших да постъпя сега, и в Google Images намерих подходящия човек, който да направи изображение в стилистиката на научната фантастика, и това бе французинът Yann Souetre. Yann рисува индустриални пейзажи, наситени с много детайли, и веднъж попаднах на изображението на момиче под вода с тръби и то ми напомни за расата на “Forever”. Какво ще стане, ако това е изображение на “Forever” и какво ще стане, ако расата на “Forever” някога е била човешка и какво ще стане, ако ние сме потомци на същата раса? Ето така историята, започнала с “The Final Experiment” (“Последният експеримент”) се върна в своето начало и това е нейната предистория. Тук ли започва тя, това ли е нейното начало, откъдето се появява човечеството? Откъде идва расата “Forever”?” – завършва Arjen Lucassen.

Сюжетната линя в “Началото” ни връща към далечното минало на планетата Алфа в галактиката Андромеда, обитавана от нашите предци. Независимо от усилията на лидера на опозицията, президентът предоставя на компютърната програма Frame всички права да разреши привидно непреодолимите екологични и политически проблеми. Програма обаче решава, че единственият възможен начин е да се унищожи човечеството като се спрат всички системи за поддръжка на живота му. Обитателите на Алфа се отчайват за своята съдба, но капитанът на космическия кораб Starblade предлага да търсят нов свят, за да започнат отново…

Това е началото на историята в този албум, разделена на четири части, озаглавени “Хроники”, като отново Lucassen кани звезден състав за изпълнение на ролите в своята опера: певците James LaBrie (DREAM THEATER), Floor Jansen (NIGHTWISH), Hansi Kürsch (BLIND GUARDIAN), Simone Simons (EPICA), Tobias Sammet (EDGUY, AVANTASIA), Tommy Karevik (KAMELOT), Russell Allen (SYMPHONY X), Michael Mills (CIRCUS MAXIMUS), Nils K. Rue (PAGAN’S MIND), Zaher Zorgati (MYRATH) и Tommy Rogers (BETWEEN THE BURIED AND ME), а сред инструменталистите ще откроим Mark Kelly (MARILLION), Paul Gilbert (MR. BIG) и Guthrie Govan (THE ARISTOCRATS).

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт