Ревюта
Група: Rage      Албум: Seasons of the Black      Автор: Arwen      Юли, 2017
Rage - Seasons of the Black (ревю от Metal World)

Изумителни са творческата енергия и нестихващият ентусиазъм, които продължават да задвижват добре сработените механизми на яростната машина на Peter “Peavy” Wagner. Независимо от всички промени в състава на Rage през годините, вокалният титан винаги съумява да привлече талантливи музиканти за своята вече над тридесетгодишна кауза. Може би именно тези промени са истинският двигател на триото и тайната, която подържа жизнените му показатели, помагайки му да продължи там, където повечето банди пропадат в бездната на творческия застой.

“Seasons of the Black” е двадесет и третият студиен албум на бандата и втори с новопокръстените членове Marcos Rodriguez и Vassilios “Lucky” Maniatopoulos. Макар да му е отредено достойно място в дискографията на Rage, истинската индивидуалност на материала изпъква като наследник на “The Devil Strikes Again”. Това се усеща както визуално в дизайна на обложките, така и чисто музикално – сякаш и двата албума продължават пътя на триото, но в собствена, нова посока.

Откриващото едноименно парче навява призрачна атмосфера, която е безмилостно разсечена от яростни китарни рифове и експлозивни ударни партии. Заразителният припев и бушуващата енергия, която струи от него, недвусмислено ни напомнят за златните години на Rage и разсяват всяко съмнение около възможностите и формата на Peavy. Мелодичната “Serpents In Disguise” предлага позната структура и вариации във вокално отношение, докато “Blackened Karma” залага на сурово и по-твърдо звучене. “Time Will Tell” на свой ред се завръща към корените на класическия олдскуул стил на групата със своето умерено темпо и напевни вокали. Полъх от отминалите дни носи и “Septic Bite”, заредена с мощни китарни рифове и експресивни вокали. Поредният яростен удар нанася “Walk Among the Dead”, наситена с експлозия от китарно-ударни партии и мелодични рефрени. Темпото не спада и в “All We Know is Not”, която на свой ред се фокусира повече върху вокалните умения на Peavy. Кратко затишие от извилата се метъл буря идва с “Gaia”, което играе ролята на интро към оставащите три композиции. Акустичните китари и успокояващите природни звуци бързо отстъпват място на безмилостния тътен, възвестяващ началото на “Justify” – достоен претендент за най-разчупена и запомняща се песен в албума. Тя съчетава в себе си всички елементи, които изграждат познатия и любим образ на Rage: енергично темпо, мелодични китари и извисяващи се над тях напевни вокали. Следва “Bloodshed in Paradise”, която отново ни връща към суровото и агресивно звучене на групата. Интересен избор за закриващ трак е почти баладичната пиеса “Farewell“, която е и най-продължителната в албума. Сякаш след бясното препускане, бандата укротява темпото, за да съумее да предаде достойно емоцията и посланието, криещи се зад епичните вокали и чистите, дори нежни на моменти китари.

Макар и излязъл едва 14 месеца след “The Devil Strikes Again” и замислян като негово продължените, “Seasons of the Black” не само надгражда вече създаденото, но и съумява да се открои и дори да надмине своя предшественик. Немската машина е все така неумолима и устремена в умението си да изгражда устоите на класическия хеви метъл. Можем спокойно да кажем, че Rage не само продължават уверено по своя път, но и преживяват отново едни от най-славните години в кариерата си.

Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт