Ревюта
Група: Decapitated      Албум: Carnival is Forever      Автор: Shogot      Юли, 2011

 

“I just don’t stand on my own”

Такова е недвусмисленото изявление в нетърпеливо очаквания “Carnival is Forever”: Decapitated са “обединени” още веднъж и няколко години след травмиращата загуба на брат и близката смърт на приятел, не са нито бездеен, нито тъжен и празен трибютен акт, свирещ всички обичайни песни на всички обичайни фестивали. С излизането от кома на неговата банда, единственият оцелял оригинален член Vogg страда от старата болка дори още по–драматично, но едновременно с това същата тази болка е неговото гориво. Скрепени от трима нови членове (сега два след напускането на басиста Heinrich) – вокалиста Rafal Piotrowski и талантливия млад барабанист Krimh, (очевидно) безсмъртната полска дет метъл институция задълбочено и прецизно подсили своите мирогледи, намирайки им най–удачния музикален и оригинално-артистичен израз в процеса.

Сега Decapitated не са нищо друго освен по–мъдри, по–солидни и несъмнено по–безкомпромисни.

Следвайки този ред на мисли е лесно да се обясни защо те се завръщат с “ножа” в ръце – брутален, насилствен и особено в конкретния случай справедлив начин да отвориш нова страница – както като тим, така и като колекция от различни индивидуалности. Имайки предвид, че “Organic Hallucinosis” от 2006 бяха техните еволюционни 32 минути, доказвайки се като една от класиките в техничния, “пост(?)органичен” екстремен/дет метъл, “Carnival is Forever” наистина не трябва да е толкова впечатляващ. Особено когато Decapitated са почти изцяло нова банда. Обаче техният пети дългосвирещ албум е не просто впечатляващ, а също така показва някои неочаквани нови ходове, които избухват тук и там, винаги успявайки да поддържат адреналина на слушателя на опасни нива. Най–очевидният от тях бидейки, разбира се, чистата китарна тема, съграждаща затварящата “тишина” в нейната цялост. Чудесни моменти са тъмната интерлюдия, последвана от ехтящия флажолет и един от най–добрите рифове на 2011 в заглавното парче, или абсолютно разчленяващата атака на “Pest”.

Докато са цинично посрещнати от тъпия, ненужен, безкраен и извратен скептицизъм, Decapitated все още продължават да бъдат същата непробиваема стена от звук. Това наистина е техният победоносен момент. Брутален и гротесков, “Карнавалът е навеки”!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт