Ревюта
Група: JackMantra      Албум: JackMantra      Автор: Alice      Юли, 2017
JackMantra - JackMantra (ревю от Metal World)

В случай, че страдаш от недостиг на идеи за нов и свеж плейлист, ето го нещото, което ще свърши идеална работа. JackMantra и новият им албум пристигат директно от Флорида точно навреме, за да стартират лятото по-възможно най-добрия рокендрол начин.

Под прожекторите този път имаме една пробиваща нова банда от американската рок сцена с петгодишна история в индустрията, която прави студийния си дебют с едноименен и самопродуциран запис. Е, нека да чуем какво са ни приготвили.

Албумът започва с “Rage” – песен, която обобщава всички основни влияния на бандата в една огромна и хомогенна смес от динамика и свежи моменти. Първоначално звученето им напомня на други известни метъл и рок формации като Godsmack и Disturbed, но постепенно собственият им стил започва да изпъква все повече и повече. Трите думи, които могат да опишат JackMantra още от самото начало, са страст, енергия и амбиция, а нивата на вдъхновението при тях растат с всяко следващо парче. Говорейки за вдъхновение, “Save Me” е една от композициите, които успяват да загатнат за пълния си потенциал още в първите секунди, и в този случай – потенциалът да стане истински хит, още повече с помощта на заразните рифове и припеви. Същото се отнася и за “Waiting” и “Hold On”, които продължават тенденцията за умножаване на прекрасните струнни мелодии на фона на вокалното майсторство на фронтмена Darell. Дотук всичко звучи повече от чудесно, но красотата на албума тепърва започва да се разгръща напълно. Време е за “You And I”, където се усеща значителен спад на енергията, но в най-хубавия възможен смисъл. Чувствените сола и вокали създават красиво меланхолично и дълбоко лично чувство като перфектно допълнение към цялостната емоция на музиката. Но стига, достатъчно сантименти! “Poison” е тук, за да върне всичко обратно към нормалното и да те накара да искаш да танцуваш. След нея, “Mary Mary” също постига подобен ефект, но звучейки дори още по-хитово. Вече е ясно какво ще се слуша това лято. Последвалата “Why I Am” е отново по-носталгична и разчувстваща песен, но в случая на JackMantra, това вече е доказано добър страничен ефект. И ако се чудите какво да правите с всички тези натрупани емоции, просто... “let it go, wasted lady”. Но сериозно, вероятността гореспоменатите заглавия да те накарат да разпуснеш и да забравиш за всичко е доста голяма. Искрената рокендрол атмосфера на “Let It Go” и “Wasted Lady” със сигурност ще накара вътрешния ти пънкар да изплува на повърхността. И накрая, но не на последно място, “War” вече е готова да закрие страхотния запис на талантливите американци.

Ако все още не сте ги изнамерили онлайн и не сте чули албума от край до край, не губете повече време и поемете по правилния път към душевния мир с “JackMantra”.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт