Ревюта
Група: Accept      Албум: The Rise of Chaos      Автор: Arwen      Август, 2017
Accept - The Rise of Chaos (ревю от Metal World)

Макар традициите да не са това, което бяха, класическият хеви метъл все още има верни последователи и съумява да оцелее сред всички нови тенденции и многобройни стилови течения. Като едни от законодателите на жанра, Accept винаги са имали специално място в сърцата на поколения фенове. Верни на себе си, тевтонските величия продължават уверено своя поход и предлагат точно това, което се очаква от тях – първокласна порция класически метъл, без компромиси.

Визуално и концептуално, “The Rise of Chaos” цели да пресъздаде широко застъпваната напоследък тема за деструктивната промяна в света. Самият Wolf Hoffmann споделя в интервю, че идеята зад албума се е появила внезапно и “наистина сякаш се вписва във времената, в които живеем”.

Откриващият трак “Die by the Sword” се движи в средно темпо и макар да съдържа в себе си много от характерните за бандата запазени марки, звучи някак вяло и монотонно. Същото важи и за “Hole in the Head“, която не впечатлява с никакви особени качества. Първият по-сериозен удар нанася заглавното парче, заредено с взривоопасна доза мелодични сола, препускаща ритъм секция и чудесните вокали на Mark Tornillo. Неслучайно композицията е избрана за пилотен сингъл – сякаш с гордо вдигната глава възвестява, че бандата все още знае как се кове стоманата. В “Koolaid” отново е заложено на умереното темпо, докато “No Regrets” атакува с бунтарски дух и много енергия. Песента е добре балансирана между режещи китарни рифове, заразителни рефрени и вихрени сола. “Analog Man” е интересна комбинация между олдскуул звук и лирики, изследващи новите технологии. На свой ред “What’s Done Is Done” отново вдига градуса на настроението и е от онзи тип парчета, които влизат почти моментално под кожата. Следва “Worlds Colliding”, която без особени претенции кротко отстъпва място на може би най-силната композиция в албума – “Carry the Weight”. Тя експлодира с мощни китарно-ударни партии, епични вокали, прекрасни сола и енергично темпо – всичко, което можем да очакваме от титани като Accept. И го получаваме, с различен интензитет, но за сметка на това поднесено с много ентусиазъм и хъс – от първа до последна песен. Изключение не прави и закриващата “Race to Extinction”, която поставя финалния щрих на един изпипан с немска прецизност албум.

Със своя 15-и студиен запис Accept за пореден път доказват, че са се завърнали не просто за да продължат за издават, а за да предлагат качествена музика. Две неща изпъкват най-силно тук: вокалните възможности на Mark Tornillo, които са на все същото високо ниво, и фактът, че тевтонците продължават да следват своята добре работеща рецепта за успех. А на нас ни остава да се надяваме, че уроците по класически хеви метъл ще бъдат все така интензивни и занапред.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт