Ревюта
Група: Esprit D'Air      Албум: Constellations      Автор: Alice      Септември, 2017
Esprit D'Air - Constellations (ревю от Metal World)

В една далечна, далечна галактика започва приказката за едно необичайно небесно творение. Името му е “Constellations” и е най-новият космически запис на японско-лондонската и самопродуцирана банда Esprit D'Air. Въпреки че са една от по-новите формации в алтернативния рок и метъл (датирайки от 2010-а година), музикантите вече имат впечатляваща история, придружена от богата и разнообразна дискография. Всичките им предишни творби съдържат множество възхитителни парчета и “Constellations” също не е изключение.

Албумът започва с “Ignition”, която е динамична и изключително модерно звучаща песен със силен заряд и инструментална синергия. Мелодичните вокали перфектно акомпанират леките ембиънт моменти и космическите клавири, на фона на страхотните китарни сола. Определено е добро и възпламеняващо начало. Следва малко по-тежката “Rebirth”, която отново приковава вниманието с бързите си рифове и безупречните барабани. До момента се чуват доста отличителни прогресив метъл елементи, както и джент и пауър метъл вдъхновения. Пакетът от жанрови смесици очевидно предлага голямо изобилие. Последвалата “Guiding Light” хвърля малко по-нежна светлина върху нещата, но в последствие агресивният галоп по грифовете продължава с предишната си скорост. “The Hunter” отново вмъква повече тежест в началото, дори клонейки към изненадваща дет метъл посока, но бързо се връща обратно към пътя на съзвездията. Можем да забележим дори още по-голямата пъстрота от стилове в “Starstorm” and “The Awakening”, които ни потапят още по-дълбоко в атмосферата на Esprit D'Air. Скоро след тях, “Reminisce” донася по-меланхолично и романтично настроение със себе си и въпреки това пасва идеално в цялостната концепция на албума. Финалното парче “Versus” е една от най-ярките от осемте звезди в съзвездието на “Constellations” и поставя магически край на астралното пътешествие.

С няколко думи, “Constellations” е един зашеметяващ и амбициозен съвременен албум, който изстрелва Esprit D'Air много високо в орбитата на алтернативния метъл. И със сигурност това е само миниатюрна фракция от същността на музикалната им вселена. Може би следващата им мисия в космоса ще ни отведе дори още по-далеч – някъде отвъд звездите.

Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт