Новини
ZATOKREV се присъединяват към AU-DESSUS
Автор: Warrior Of Ice
25 Септември, 2017
ZATOKREV се присъединяват към AU-DESSUS

На 21-ви октомври в столичния Бар "Зар" ще се проведе концертът на литовските пост-блек метъли Au-Dessus. Към тях ще се присъединят и швейцарските слъджъри Zatokrev. Самите те определят стила си като психеделичен/апокалиптичен метъл. Zatokrev са основани през 2002-ра г. в Базел. Въпреки че първият им албум, записан в собствената им репетиционна, е бил планиран само като демо, групата веднага получава предложения и в резултат издава записа през 2004/2005 чрез Codebreaker, Earache и Division Records. 

Следващият албум, "Bury The Ashes", е издаден чрез финският Firebox Records през 2007-ма г., докато третият албум, "The Bat, The Wheel And The Long Road To Nowhere", вижда бял свят чак през 2012-а. Издаден е чрез базирания в Обединеното Кралство култов лейбъл Candlelight Records.

Zatokrev са завладявали много сцени по време на безбройните си турнета и участия във фестивали из цяла Европа, придобивайки статус на много активна лайв група. Движени от своя слъдж/хеви бекграунд, в момента групата е много по-отворена към експериментиране и не се колебае да се обърне към дуум/дет и блек метъла, че дори и към психеделик рока. Затова не е учудващо, че и текстовете и артуъркът им са обърнати към дълбоко метафорични теми. 

2014-а е белязана от записите на нов албум. "Silk Spiders Underwater" е записан в известното Rec Studio в Женева със Serge Morattel и миксиран, както и предният албум, от Raphaël Bovey. Заслужаващи внимание 65 минути, отличаващи се с по-плътни композиции и вариации в динамиката и аранжимента. Първият от два концептуални албума, излязъл през 2015-а чрез Candlelight Records.

ZATOKREV ще гостуват за втори път в България отново по покана на Autumn Souls Of Sofia. С билети за събитието можете да се снабдите от системата на Eventim на цена 20 лв. В деня на събитието ако има налични цената им ще е 25 лв.

Организаторите съветват да се снабдите с билет навреме, защото броят им е силно ограничен. 

За повече информация следете събитието: https://www.facebook.com/events/1282776755153355/

Виж повече за: ZATOKREV, AU-DESSUS
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт