Новини
Екипът на Metal World представя “The Book of Souls” на IRON MAIDEN по БНР
Автор: Warrior Of Ice
17 Ноември, 2017
Екипът на Metal World представя “The Book of Souls” на IRON MAIDEN по БНР

На 18-и ноември, събота, екипът на Metal World ще гостува в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. То започва след новините в 21 часа, а ето я и темата му:

“The Book of Souls” (“Книгата на душите”), 16-ият студиен албум и първият двоен на IRON MAIDEN, е записан в Париж с дългогодишния им продуцент Kevin Shirley в края на 2014-а г., но групата решава да отложи издаването му, така че вокалистът Bruce Dickinson да може да се възстанови достатъчно за промоцията след прекараното лечение.

Лидерът Steve Harris споделя: “Стигнахме до този албум по различен начин от всичко, което сме записвали по-рано. Много от песните всъщност бяха създадени в самото студио, без предварителна подготовка, ние ги репетирахме и ги записвахме веднага, докато бяха още свежи, и мисля, че непосредствеността наистина личи в песните, те имат почти живо чувство в тях.”

А ето как го допълва певецът Bruce Dickinson: “Беше фантастично, докато създавахме “Книгата на душите”. Започнахме да работим върху албума в края на лятото на 2014-а г. и го записахме в Guillame Tell Studios в Париж, където през 2000-та г. направихме албума “Brave New World”, така че студиото носи специални спомени за всеки от нас. За нас беше удоволствие да открием, че същото магическо чувство е все още живо. Така че веднага се почувствахме у дома и идеите просто започнаха да текат. Докато свършихме, всички ние се съгласихме, че всяка песен е толкова неразделна част от цялостния контекст, че ако имаме материал за двоен албум, то нека да бъде!”

Текстовете на песните отразяват различни настроения, макар в повечето от тях да откриваме темата за душата, както и за смъртта, защото, както обяснява Steve Harris, “като остарявате, започвате повече да мислите за собствената си смъртност и тези неща”. Наред с това ще се срещнем с пътешествията в други измерения, с почитта им съм актьора Robin Williams и впечатленията им от катастрофата на най-големия британски дирижабъл R101 през 1930-а година.

След появата си на 4-ти септември 2015-а година, “The Book of Souls” оглавява музикалните класации в 24 страни, като само в Обединеното кралство това е техният пети албум на първо място след “The Number of the Beast”, “Seventh Son of a Seventh Son”, “Fear of the Dark” и “The Final Frontier”.

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт