Ревюта
Група: Loch Vostok      Албум: Strife      Автор: DeadKing666      Ноември, 2017
Loch Vostok - Strife (ревю от Metal World)

Напоследък в метъл света на повърхностно ниво, на нивото на комерсиалните банди, не се случва нищо ново – еднообразна музика с предсказуеми и аналогични текстове. Искаш да намериш нещо ново и свежо; нещо нечувано досега. Започваш да търсиш нови групи в любимия си жанр и стигаш до това ревю. То е за недотам популярен състав, но дори да не си чувал за него, творчеството му е в състояние да остане с теб далеч занапред.

Loch Vostok са нестандартна и до голяма степен иновативна банда. Оттам, не са за всеки. Или харесваш творбите им, или не си фен изобщо. Стилът им съдържа много на брой жанрове, но в основата си е прогресив / мелодичен дет метъл. Разбира се, не липсват и редица музикални експерименти, характерни за авангардния метъл. В новия си албум, “Strife”, шведите разказват истории за загубата във всичките ѝ измерения. За загубата на приятел, загубата на любов, загубата на живот.

Жанрово, “Strife” до известна степен представлява отклонение. Предишните творби бяха малко по-тежки и включваха повече екстремни вокали, докато новата набляга предимно на джент рифове, скрепени с хаотични пасажи и сола. Китарната работа на Teddy Möller и Niklas Kupper е както винаги на ниво. През цялото време атмосферата е меланхолична и тъмна, както е обичайно за стила на бандата. Записът е относително кратък (само 43 минути), което се дължи на опростената структура на песните. Единственият сингъл тук, “Summer”, има зарибяващ припев и е най-тежката песен в тавата. Други по-запомнящи се изпълнения са “Candence”, чийто откриващ риф сякаш е заимстван от Periphery, и “Consumer, Formally Known as Human”, чиято мелодия и припев останат в съзнанието задълго. Сериозното отсъствие на екстремни вокали от една страна може да е минус, защото когато ги чуем поне за малко, те са великолепни, но от друга това решение дава път на красивите и многообразни чисти партии на Teddy Möller.

“Strife” е трудносмилаем албум, който първоначално не предизвиква много емоции у слушателя. Може да са ти нужни две-три слушания, за да го приемеш. Но същевременно той е красив, меланхоличен и различен – нещо свежо и ново, което да те движи и разнообрази в мрачните и студени зимни дни, настанали в метъла (и не само).

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт