Ревюта
Група: Rahul Mukerji      Албум: Ma De Re Sha      Автор: Alice      Декември, 2017
Rahul Mukerji - Ma De Re Sha (ревю от Metal World)

Твърде вероятно е все още да не сте имали щастието да се запознаете с китариста Rahul Mukerji, но пропускът за всички непосветени в творчеството му е твърде голям, за да не бъде поправен. Абсолютен виртуоз и невероятен композитор, той е роден в Индия и живее в Америка и има над две десетилетия опит в изпълненията на сцена, както и като гост-китарист в множество амбициозни проекти. Освен музиката, в живота му има още редица креативни занимания, всяко от които се върти около изкуството и запечатването на красивото в света. Но най-изненадващият факт за него е, че дори след като доказва впечатляващите си таланти безброй пъти през дългите години на сцената, никога не е издавал собствени албуми – поне досега. След всичкото това време, прекарано в дълбокия ъндърграунд, с дебюта “Ma De Re Sha” Rahul Mukerji и всичките му великолепни идеи най-сетне получават шанса си да се заблестят пред света.

Изцяло инструменталният албум съдържа дванайсет парчета и започва с “Exit 13”, където моментално се забелязват майсторската техника и китарната класа на Rahul. Освен чрез музикантски професионализъм и грабваща концепция, първата песен действа на сетивата и чрез силното си емоционално притегляне, чиято пълна сила се разгръща напълно към края ѝ. Следват “Sita” и нежното ѝ интро, изобразяващи фантастичната комбинация от класически рок елементи и вдъхновените от културата на Индия идеи на г-н Mukerji. Има много лесно разграничими влияния в музиката му и лесно можем да забележим как някои колеги китаристи, като Joe Satriani например, може би са му въздействали до някаква степен, но цялостното усещане тук е твърде различно и екзотично, за да се намери подходящо сравнение за “Ma De Re Sha”. Една от многото приятни изненади е “Fingerprints” – романтична и испанско-звучаща песен, носеща много душа и лекота в себе си. Подобно настроение внася и “Children of I-2” или поредната замечтана мелодия, тихо предвещаваща топлите дъждовни капки, които започват да танцуват наоколо заедно с “A Path Less Travelled” – един от най-прекрасните моменти в целия запис. “Zidd” също подчертава забележителните китарни умения на Rahul, но не пропуска и всички мистични нотки, които през цялото време обграждат творбите му и може би най-вече заглавната песен. Скоро след величествената “Ma De Re Sha” е време за две от най-чувствените песни тук, наречени “Train Ride from Siliguri” и “Hope Anew”, както и една от най-необикновените и другоземни такива, с името “Baisakhi”. Единственият тъжен факт, че заради плавния преход между песните краят на “Ma De Re Sha” идва прекалено неусетно и наближава все повече с кратката интерлюдия “Event Horizon”. Албумът приключва със “Sinner”, която успява да обобщи всички дребни, но изключително важни детайли и жанрови влияния, като включва по малко от всеки елемент и комбинира всичко в една страхотна и разнолика смесица.

Скритият скъпоценен камък “Ma De Re Sha” е един изумителен студиен дебют и инструментален запис с особено качество и смисъл, за който създателят му Rahul Mukerji заслужава признание на световно ниво. Той идва под формата на завладяващо музикално и духовно блаженство, което остава заедно с теб още дълго време.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт