Ревюта
Група: Don Broco      Албум: Technology      Автор: Erdolliel      Февруари, 2018
Don Broco - Technology (ревю от Metal World)

Великобритания е мястото, където рокът се е родил и израснал. Това е родината на The Beatles, Joy Division, Radiohead, Pink Floyd, The Rolling Stones – все велики и недостижими групи. Затова е хубаво да се знае, че нивото на качествен рок се поддържа и все още излизат страхотни продукти. Новият албум на Don Broco е достойно продължение на рок традицията в държавата, както и най-добрият им труд досега.

Тези англичани винаги са имали странен стил и още по-странни видеоклипове. В Technology нещата не са по-различни – шестнадесетте (!) песни в албума отново имат характерни с необичайността си текстове. Те са далеч от поетични, тъй като Don Broco никога не са били поети, но пък е невъзможно да не се запомнят думите на припевите – тази необичайност и обикновеност на римите е заразяваща и грабваща. Звукът от друга страна може да бъде определен като една музикална атомна бомба, която е хвърлена на слушателя и го кара да избухне, поклащайки глава на пристрастяващите мелодии и припявайки си с тях. Всичко това са все черти на групата, но на по-добро ниво. Похвално е да се забелязва напредъкът в музиката на британците.

Don Broco, макар и на първо слушане „луди”, са страхотни музиканти и това си личи – характерните тембър, фалцет и интонация на вокалистът Rob Damiani присъстват в по-голямата част от Technology по отношение на вокалите, допринасяйки силно за това, което прави групата запомняща се като цяло. Барабанистът Matt Donnelly пък притежава невероятната способност едновременно да свири на барабаните, където има страхотни попадения като “Greatness”, и да се грижи за високите беквокали в албума. “Technology” е мястото, където Donnelly наистина сияе – с повече солови вокални изпълнения и едни от най-добре композираните ритми в кариерата си.

Няма как да се подминат и рифовете на Si Delaney, нито пък бас линиите на Tom Doyle, които дефинират звученето тип атомна бомба, за което стана на въпрос по-рано. Тракове като “Porkies”, “Pretty”, “Good Listener” и “Technology” са създадени да бъдат чути на живо, където публика от хиляди да скача и поклаща глави на тях, създавайки незабравимо лайв изживяване. Гледайки по този начин, групата със сигурност няма да имат проблем със сетлиста си за предстоящите концерти. И едва ли някой ще бъде недоволен, ако отиде на нейно шоу.

Don Broco направиха огромен скок в кариерата си – от „някакви Don Broco, които подгряват Bring Me The Horizon”, те разшириха аудиторията си и се превърнаха в група, която се върти по радиото, търсена е за интервюта и концерти, и която хората знаят с шокиращите видеоклипове или експлозивните песни с епични текстове. И макар и на публиката да е известно, че не съществува човек с името Don Broco, то, съдейки по напредъка, който “Technology” показва, нищо чудно след време тази публика масово да знае за групата с такова име.

Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт