Ревюта
Група: Harakiri for the Sky      Албум: Arson      Автор: WingWriter      Февруари, 2018
Harakiri for the Sky - Arson (ревю от Metal World)

Огън – това е водещият лайтмотив в новото издание на пост блек метъл сензацията Harakiri for the Sky. Пламъците в “Arson” обаче изобщо не носят топлина и романтика. Точно обратното, тук най-великото откритие на човека е представено в цялата си изпепеляващо-деструктивна прелест. Усещанията при допира с това произведение на Ада са ужасяващо болезнени, раните се отварят твърде бавно, а след това не зарастват. Изгарянията са изцяло вътрешни, но се усещат, сякаш са външни. Иска ти се агонията да спре. Изходът е само един, но страхът не отпуска захвата си...

Too weak to continue swimming, yet not weak enough to give up and sink.
“You Are the Scars”

“Надеждата е нещо повече от отложено разочарование” – пише Mark Jansen (Epica), “…но както всяко добро, и тя избледнява” – допълват Juha Raivio и Mikko Kotamäki (Swallow the Sun). В своите лирически постройки, Harakiri for the Sky не представят своя собствена позиция, а се концентрират над обогатяването, доизграждането и развиването на конкретна сфера от теорията. Интерес за тях представлява ключовият момент преди надеждата да си отиде безвъзвратно, когато силата на емоционалната раздвоеност създава опияняващ драматизъм. Поставено под подобно напрежение, човешкото съзнание рисува богати и цветово-наситени картини, илюстрирайки фаталния край като нещо много по-голямо от това, което всъщност е.

Изключително трудно е нещо толкова величествено като безизходния лабиринт на ума да бъде заключено в словесна и музикална рамка. И все пак Harakiri for the Sky правят точно това. Предвид изложените тук разсъждения, най-лаконичното описание, което можем да дадем на “Arson”, е олицетворение на най-силната, чиста, първична емоция. Важно е да се обърне внимание на лириките, но дори и те да бъдат пренебрегнати в най-лошия случай, музиката говори сама.

Богатата стена от звуци е главозамайваща. Двукасовите барабанни изригвания са перманентно явление, а мелодичните китарни хармонии звучат вълшебно, извисявайки се над подкрепящите ги тежки рифове в основата. Вокалните крясъци се връзват перфектно и успяват да предадат идеята. Дори и да не слушаш текста, знаеш за какво се разказва. Съвкупността от болка, скръб и отчаяние, в съчетание с вратотрошащата музика изгражда и най-силното послание, което австрийският дует цели да ни остави – яростната целеустременост.

Безнадеждността се трансформира в гняв, а той ще те накара да живееш и да отстояваш позициите си със среден пръст, насочен към света и всичките съпътстващи го гадости. И ето я магията на Harakiri for the Sky – от мрака създават светлина. Затова и “Arson” е един от най – добрите албуми, издадени до момента за тази година. Двамата австрийски музиканти запазват мястото си сред големите сензации в метъла.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от I am the mourning
Прекрасно ревю,правдиво и точно.Поздравления.
Велик албум,велика група.

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт