Ревюта
Група: Johansson & Speckmann      Албум: From the Mouth of Madness      Автор: Horologist      Февруари, 2018
Johansson & Speckmann - From the Mouth of Madness (ревю от Metal World)

Мина се не мина време, и "сърдитите старчета" Johansson (не Scarlett) и Speckmann (Paul) са готови с пореден общ албум – "From the Mouth of Madness". На обща възраст 95 години, двамата дет метъл идоли не показват никакви признаци на грохване. Албумът е мощна секира, забита с точен замах право в сърцето на всичко благочестиво и общоприето. Rogga Johansson е все така изобретателен и автентичен с торнадото си от рифове, а от вокалите на Paul Speckmann продължават да те побиват тръпки! Колкото повече остарява шефът на Master, толкова по-грозно и цинично звучи.

Въпреки че и двамата замесени са на високо ниво, а барабанистът Brynjar Helgetun и китаристът Kjetil Lynghaug се представят отлично в поддържащите роли, "FTMOM" не дава нищо ново на жанра. Това е поредната порция суров, неподправен, вечно истински олдскуул дет метъл. За някои това ще е поредната стара песен на нов глас, но това внушение вече е станало някак си присъщо на жанра. То не променя факта, че качеството на музиката е високо и последното не е изненадващо, при положение че дет метълът осмисля живота и на двете ключови фигури от толкова отдавна.

Деветте парчета са безкомпромисни, изсвирени със злоба и хъс, продуцирани с масивен и безпогрешно шведски звук. Разнообразието в ритмите и темпото е налице, макар че J&S се придържат към бързината и не искат да се бавят или спират задълго. Истински кеф е да ги слушаш, ако обичаш стария и неумиращ дет метъл. Двамата така и не омръзват със задружния си олдскуул дет, а това е вече четвърти техен албум. Майсторите са си майстори, за останалите остава само да слушат внимателно и да си водят бележки. А за Johansonn, Speckmann и ценителите, "FTMOM" би трябвало да е поредният закован с юмрук пирон в стената и нищо по-малко.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт