Ревюта
Група: Augury      Албум: Illusive Golden Age      Автор: Horologist      Април, 2018
Augury - Illusive Golden Age (ревю от Metal World)

Канадският дет метъл винаги е представлявал техническо съвършенство, а Augury са сред върховия му ешелон. Чакан повече от девет години, “Illusive Golden Age” е екстремно музикално пиршество.

Предвождани от даровития басист Dominic “Forest” Lapointe, чиито изпълнения видяхме в София с Beyond Creation миналата година, Augury се завръщат на фронта по-силни и нахъсани от когато и да било. “Illusive” е зашеметяващ албум, пълен с музикалност и идеи. Всяка отделна секция в осемте парчета (общо 44 минути) представлява развит докрай музикален наратив и може да се разглежда като творба в творбата. Изпълненията на целия състав са на изключително високо ниво, а превъзходната продукция позволява да се насладите на всеки един аспект от тях.

След толкова дълъг творчески отпуск, Augury продължават да звучат като перфектно синхронизиран механизъм и по всичко личи, че никой в групата не си е почивал през това време. Праволинейните фенове е по-добре да стоят настрани. “Illusive Golden Age” е подчинен на музиката в дет метъла и разтяга креативните рамки на жанра до абсолютния им лимит. Същевременно атлетичното свирене на Augury никога не е самоцелно. Дори напротив, самостоятелните китарни или фретлес бас сола са сравнително редки за сметка на перфектно изградените хармонии. Всъщност границата между ритъм и соло китарите е доста размита при тази група, тъй като всичко се случва толкова бързо и прецизно.

Истинско удоволствие е да слушаш и героичните изпълнения на Lapointe на баса — много рядко ще чуете метъл, където точно този инструмент да е на преден план. Е, с такова торнадо на дебелите струни няма как да е иначе. Може и да сме прекалили със суперлативите, но завръщането на Augury е адски силно. Обичащите интелигентно направения дет метъл не
бива да пропускат “Illusive Golden Age”!

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт