Ревюта
Група: Ledger      Албум: Ledger      Автор: Erdolliel      Април, 2018
Ledger - Ledger (ревю от Metal World)

От ерата на албума “Awake” насам, Skillet могат да се похвалят с нешлифован диамант в състава си в лицето на Jen Ledger. Станала част от групата само на 16 години, барабанистката още тогава започва да блести с високия си певчески диапазон и уникалното си присъствие на сцената, които съчетава в магнетично изпълнение, от което трудно можеш да отлепиш очи.

От 2009-а година до днес обаче измина много време и талантът на Jen очевидно е разцъфтял много, което ѝ дава пълното право най-накрая да издаде първото си EP – и да засияе. Това прави феновете на бандата повече от щастливи, след всичките разговори за по-голям акцент върху Jen в песни на Skillet през годините, довели до “I Want To Live” и “Fire And Fury”. Резултатът е “LEDGER” – проект, повлиян от Skillet и от артистите, които вдъхновяват вокалистката, и насочващ светлината на прожекторите върху вече почти съвършения диамант, в който се е превърнала.

Би било донякъде грешно да асоциираме Jen Ledger изцяло със Skillet, където главната движеща сила са John и Korey Cooper. Англичанката от Ковънтри е трябвало да се фокусира върху ритми и вокали, съобразени с композиторите, и много от нещата, които иска да каже, остават премълчани в името на единството на мелодиите в досегашните албуми, към които е допринесла. В “LEDGER” говори опитът, натрупан от нея в продължение на почти 10 години, и всички онези неща, които не са успели да се покажат в последните тави на групата.

Песните в това EP се оказват лиричен вариант на музиката на Skillet – с повече елементи на пиано и по-леките вокали на Jen, която не залага на познатото досега силовото атакуващо пеене, и се представя в по-различна светлина. Текстовете също са нежни, с повече любовна тематика и по-малко от характерните за стила на Cooper тематики за борбата, вярата и победата над враговете. Конкретно “Ruins” е перфектният пример за това – чувствена балада за разрушенията, които една любов поражда, и връщането към тази любов независимо от щетите.

Това далеч не значи, че “LEDGER” е лиричен проект, а напротив. Енергични тракове присъстват в голямо количество: от силното начало с мотивиращата “Not Dead Yet”, през експлозията с “Warrior” и “Foreigner”, завършвайки с енергията на “Iconic”. Много от вокалите в тези песни напомнят на творчеството на Lacey Sturm, оказало влияние върху оформянето на Jen като изпълнител, както нерядко е заявявала, но това е пречупено през по-нежна, характерна за Jen призма. Благодарение на това пречупване дебютното EP не е просто комбинация от Skillet и Lacey Sturm, а продукт, изцяло зависещ от Jen Ledger и действащ като страхотен мехлем за душата.

Характерна е също електрониката, много красиво подбрана да отива на духа на песните и да не пречи на тяхната същност. Виновник за това е може би Korey Cooper, отговорна за по-голямата част от продуцирането и притежаваща страхотен усет за звученето на траковете. Факт е обаче, че електроника присъства повече, отколкото в албуми на Skillet, и това дефинира добре стила на “LEDGER”, в който Jen е себе си.

Що се отнася до Jen Ledger обаче, има един проблем – никога не можеш да ѝ се наситиш. И когато шестте песни свършат, очаквано искаш още. Затова нека се надяваме цветнокосата британка да продължава да блести, както най-добре може. И блестейки, да топли душите ни с гласа си и сърцатостта си на сцената – със или без Skillet до себе си.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт