Интервюта A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
BLOODBOUND
Автор: Dragontear
01 Декември, 2007

Интервю с Tomas Olsson - китарист на Bloodbound.

Здравей, Tomas. Какво ново в Bloodbound, освен завръщането на Urban?

Здравей, Нико. В момента работим по трети албум, който ще излезе някъде през лятото на 2008¬-ма. След като издадохме два традиционни “олдскуул” метъл албума, решихме да продължим напред и да направим нещо по-оригинално, което същевременно да си звучи като Bloodbound. Постоянно се опитваме да се усъвършенстваме и да открием нови пътища, вместо да правим един и същ албум постоянно. Смятам, че ще е много интересен албум , който ще постави нови основи за нас.

Първият ви албум, озаглавен “Nosferatu”, предизвика голям фурор сред феновете на класическия хеви/пауър метъл. Как си обяснявате това?

Целта ни с “Nosferatu” беше именно такава: да направим колкото се може по-добър традиционен олдскуул метъл албум. Това е нещо като трибют към групите, които са ни накарали да слушаме метъл, когато сме били деца. Мисля, че постигнахме тази наша цел и албумът стана доста добър, с доста силни парчета. Песента “Nosferatu” моментално се превърна в голям хит и любима на много хора.

Има много голяма прилика между вашия стил и този на Iron Maiden и Helloween. Нарочно ли го правите, или наистина усещате музиката си по този начин?

По малко и от двете. Израснали сме с тези групи и те оказват огромно влияние на звученето ни в първите два албума.

Странно изглеждащият червен персонаж от обложката на първия ви албум се появи и на втория. Може да бъде забелязан и навсякъде по сценичните ви декори. Да не би да се опитвате да създадете втори Eddie?

Всяка група има нужда от символ. И може да се каже, че е друг Eddie, след като той е най-известният.

Разкажи ми повече за вашия маскот.

Mark Wilkinson създаде обложката на “Nosferatu” и ниe я харесахме моментално. Решихме, че е идеалното лице за “Nosferatu” и решихме да го ползваме за наш символ. Mark е невероятен художник и е рисувал обложки за Iron Maiden, Megadeth и Judas Priest.

Повечето фенове смятат, че вторият ви албум – “Book of The Dead”, е много по-слаб от дебюта. Какво мислите за това? Можеш ли да сравниш двата албума?

Напълно съм съгласен. Имахме известни проблеми в групата и нямахме достатъчно време да изясним нещата. Това се отрази и на албума. Трябваше да намерим вокалист за много кратко време. Michael е велик певец, но не се вписваше в музиката толкова добре, колкото Urban.

Когато за пръв път видях ваша промо снимка за албума “Nosferatu”, си казах: “Ох, супер, още една надута група блек метъл фукльовци...” Но откакто чух заглавната песен по радиото, винаги съм искал да ви попитам: защо, по дяволите, използвате corpse paint? Как ви хрумна тази идея?

Хахаха. Ами, това беше една щура идея, с която искахме хората да се споглеждат и да си казват: “Какво, по дяволите?!” Това ни донесе много популярност и коментари, добри и лоши. Смятахме го за забавно... Мисля, че просто бяхме недорасли… Хаха!

Кръстили сте групата Bloodbound, вероятно защото сте силен екип. Но през кратката до момента история на групата сте сменили много членове. Защо? И смятате ли, че сега сте по-силен екип?

Да, определено сме по-силен екип сега. Когато започнахме да правим албума “Nosferatu”, в състава бяхме само аз, Fredrik и Urban и затова трябваше бързо да намерим хора, за да смогнем с концертите. Нямахме достатъчно време да намерим хората, за които щяхме да сме 100% сигурни, че са подходящи за Bloodbound. Отне ни известно време докато ги открием.

Шокирахте феновете си два пъти за малко повече от година с новините, че Urban Breed напуска и после се връща. Защо всъщност Urban напусна през 2006-та и защо сега се връща?

Той искаше да се концентрира изцяло върху соловия си проект, а ние имахме краен срок, в който трябваше да завършим албум и за съжаление трябваше да се разделим. Той приключи работа по соловия си проект и сега пак е с нас и работим по трети албум.

Какво става с проекта на Urban сега? Ще бъде ли издаден? (Вероятно в новия албум на Bloodbound?)

Не знам много за соловия му проект. Нямам представа кога и дали въобще ще бъде издаден, но със сигурност няма да е в новия ни албум.

Очаквахте ли, че Urban ще се върне в Bloodbound?

Разбира се! Мястото му е в групата.

Urban взима ли участие в писането на песните?

Да, работим в екип.

Записахте втория си албум с Michael Bormann. Разкажи ни малко повече за начина, по който той се присъедини към Bloodbound?

Винаги сме харесвали гласа му и като се заслушахме по-внимателно, осзъзнахме, че с неговия тембър и сила, може да се окаже подходящ за нас. Обадихме му се и го попитахме дали иска работата и след няколко седмици, той реши да се присъедини.

Michael всъщност е участвал само на няколко концерта с вас, ако не бъркам. Защо така?

Не! Той не участва на нито един, защото имаше доста натоварен график и беше много трудно да организираме концерти. Фактът, че той е от Германия, а ние от Швеция, също не улесни нещата. Urban участва на всички концерти от турнето на “Book of The Dead”.

Концертните ви изпълнения са съпроводени от много готини сценични декори. Те ще стават ли по-сложни и зрелищни със следващите албуми?

Е, това зависи от успеха на албумите. Затова силно се надявам... Ха-ха!

От кои групи всъщност са повлияни Bloodbound?

Ако трябва да посочвам: Iron Maiden, Helloween, Accept, Judas Priest, Queensryche, Metallica, Dio, In Flames, Children Of Bodom, Arch Enemy, AC/DC, Megadeth, Dream Theater, Rush…

Откъде черпите вдъхновение за текстовете си?

Филми, книги, живота около нас. Всичко, за което може да се каже нещо и да е интересно.

Като музиканти би трябвало да има място или сцена където бихте искали да свирите. Къде?

Япония и Бразилия. Бихме искали и в Източна Европа, защото знаем, че метълът е много ценен там. Надяваме се скоро да дойдем да свирим и в България.

Къде беше най-добрият ви концерт до момента?

Може би Sweden Rock 2007 или Zeche Bochum в Германия на 13. 10. 2007. Всъщност, публиката е основният виновник, който прави концерта добър, не е от групата. Забавното е, че трябва да е обратното, хаха. Забавлявахме се невероятно много на тези концерти и публиката беше полудяла.

Когато за пръв път се свързах с теб и те попитах за интервюто, ти изглеждаше изненадан от факта, че тук харесваме Bloodbound. Защо? И какво всъщност знаеш за България?

Винаги се изненадвам, когато някой ми каже, че харесва групата. Бях много приятно изненадан като разбрах, че вие харесвате Bloodbound. Не знам много за България, освен, че столицата е София и ако не бъркам, имате много хубав хайвер.

Какви групи слушаш напоследък?

Arch Enemy, In Flames, Children Of Bodom.

Кой е най-добрият албум за 2007 според теб?

In Flames е най-добрата група, но за албума не съм много сигурен.

След като Urban се върна и всичко си е постарому, какви са плановете ви оттук нататък? Албум? Турне? DVD?

Албум и, да се надяваме, турне.

Можеш ли да ни дадеш подсказка какво да очакваме в новия албум? И кога?

Той ще е много свежа комбинация от мелодия и бруталност. Мисля, че ще излезне някъде през лятото на 2008-ма.

Какво би искал да кажеш на лудите ви метъл фенове в България?

Ще направим всичко възможно да дойдем да свирим при вас, така че дръжте метъл знамената вдигнати високо!

Благодаря ти, Tomas, за това прекрасно интервю. Надявам се да ви видим на живо скоро.

И аз благодаря, Нико, че проведе това интервю. Надявам се да се видим скоро на турнето. Наздраве!

 

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт