Ревюта
Група: Day of Execution      Албум: Inevitable End      Автор: Horologist      Юни, 2018
Day of Execution - Inevitable End (ревю от Metal World)

Варненските дет метъли Day of Execution бележат дългогодишно и стабилно присъствие в родния ъндърграунд. Напук на всички трудности, петорката от зациклилия крайморски град не просто оцелява, а вършее наред. “Inevitable End” е вторият дългосвирещ запис в деветгодишната история на състава. Годините опит си личат отвсякъде, като неоспоримата компетентност на момчетата по отношение на олдскуул дет метъла е събрана с осезаем перфекционизъм.

Без да носят никому ненужни изненади, деветте авторски песни и фенският кавър на Obituary (“Back To One”) предлагат мегадоза бруталност. Парчетата, напраскани с дълго мислени идеи, са изсвирени максимално стегнато и не страдат нито от някакви творчески дефицити, нито от някакви излишъци. DOE са овладели характерния звук на олдскуул дет метъла до степен на майсторство и определено са над това да се кланят сляпо на идолите си.

От песните, безпощадни яки до една, лъха на кръв, насилие и война. Който е виждал варненците на живо, отдавна знае, че Day of Execution са истинската сделка във всяко отношение. На този етап от съществуването си те нямат какво да доказват на никого, освен може би на самите себе си – че още го могат и винаги са го можели.

Звукът на албума е максимално изчистен, без да е прекалено излъскан. Всеки един инструмент, включително басът, се чува ясно и отчетливо. Миксът не оставя нищо на въображението така, както никой от музикантите не оставя който и да е елемент от изпълнението си на случайността. В “Inevitable End” няма нищо недомислено и аматьорско – професионализмът на групата чисто и просто респектира!

В заключение, “Inevitable End” е сред най-силните издания на родната екстремна сцена за 2018-а година. Ако бленувате за старата школа на дет метъла, за “онова усещане”, не чакайте знайни и незнайни звезди от далечни краища на света да запишат поредната бройка дет. Варненците се справят в занаята повече от перфектно.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт