Ревюта
Група: Khemmis      Албум: Desolation      Автор: Killer Rose      Юли, 2018
Khemmis - Desolation (ревю от Metal World)

Една супена лъжица Candlemass, една чаена лъжица Iron Maden, щипка епичност от While Heaven Wept и малко екстремизъм на вкус. Изпечете на 250 градуса за половин час и когато е готов за консумиране, сервирайте с чаша червено вино. В случай че не е станало ясно, говорим за “Desolation” – третото отроче на американците Khemmis, които се превърнаха в един от златните билети на Nuclear Blast.

Групата придоби бърза популярност през последните години, след като получи признание от най-големите музикални медии (много от тях надскачат границите на метъл индустрията – Pitchfork, PopMatters, NME, Rolling Stones и други). Особено преломен беше моментът, в който Decibel удостоиха втория им диск, “Hunted”, с приза “най-добрия албум на 2016-а година”. Това е и причината актуалният “Desolation” да бъде посрещнат с високи очаквания и притаен дъх.

В много отношения “Desolation” надгражда над постигнатото в миналите два записа, като преходът между различните елементи е реализиран по-гладко. Прави впечатление изместеният фокус върху мелодичните вокали на Phil Pendergast, макар и екстремните крясъци на Ben Hutcherson все още да вледеняват душите ни в някои парчета. Контрастът между двата свята е най-впечатляващ в монументалната “Flesh to Nothing” и разчупената “Maw of Time”. Цялостното темпо на албума също е значително по-бързо от това в предхождащите го записи, като на моменти ритъм секцията звучи като извадена от класическия период на Iron Maiden. Майсторските китарни хармонии също допълват картината и засилват сравненията с британските легенди. Композициите на Khemmis срещат няколко различни крайности на метъл музиката – хъс и депресия, мелодия и дисонанс, светлина и мрак, бързина и протяжност, ново и старо, красота и грозота. Най-достъпните и грабващи парчета са синглите “Bloodletting” и “Isolation”, които формират почти цялата първа половина на иначе краткия запис. Останалите песни изискват повече търпение и време, но за сметка на това са си отделни вселени.

Свикнали сме да засипваме новите групи със суперлативи, но състави като Khemmis заслужават нещо повече. С “Desolation” те не просто оправдават репутацията си на една от най-надеждните нови групи на десетилетието, но се оказват и лицето на дуум метъла през 2018-а година. Свеж и епичен. Уважаващ миналото, но и търсещ нови посоки.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт