Интервюта A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
ETERNAL TEARS OF SORROW
Автор: emerald
10 Май, 2006

Интервю с Altti Vetelainen

Как сте? Новият албум на Eternal Tears of Sorrow "Before the Bleeding Sun" вече е факт и е на пазара. Как ви кара да се чувствате това?

Благодаря за въпроса. След издаването на новия албум се чувстваме наистина великолепно. По наше мнение това несъмнено е най-добрият албум, който сме правили досега.

На вашата страница може да се прочете, че с новия албум сте заели високо място в класациите на Финландия. Дали това се дължи преди всичко на старите ви фенове? Какви бяха отзивите извън страната?

Да, новият албум наистина покори класациите във Финландия. Искам да благодаря както на старите, така и на напълно новите ни фенове, които са допринесли с всичко възможно за това. Имаме страшно много нови фенове, както установихме при завръщането си след дългото отсъствие. Също така критиките и ревютата от другите страни бяха много положителни.От последните статистики става ясно, че хората много ни обичат, а това естествено ни кара да се чувстваме страхотно.

За новия албум: как протече процесът с писането на песните и записите на "Before The Bleeding sun" след няколко години пауза?

Смятаме, че писането на новите песни и целият процес на записите бяха най-лесното нещо, което сме правили досега в Eternal Tears of Sorrow. Цялата атмосфера беше много спокойна, а след почивката беше много освежаващо да се заемем с материала за новия албум. Можехме да започнем от нулата, затова нямахме предварителни очаквания и планове за работата. Искахме само да направим най-добрия албум, както ние го усещаме и сме благодарни, че успяхме перфектно да постигнем тази цел.

По мое мнение от една страна в албума има някои по-твърди песни като тези от "A Virgin And A Whore", които звучат повече като дет метъл. От друга страна има и много по-леки песни с чисти вокали. Дали това е едно естествено по-нататъшно развитие?

Мисля, че албумът би трябвало да се опише като комбинация на елементи от всичките ни досегашни творби. Има я твърдостта, но също и прекрасните мелодии и атмосферата от предишните ни албуми. Естествено, има също и много нови елементи... като дългите припеви и по-изчистените вокали. Всичко това може да се опише като едно последователно развитие напред, където всичко се случва съвсем естествено... а ние наистина не сме обмисляли как да направим точно това и какво да съдържа албумът. Ние просто създадохме песни, които според нас звучат добре.

Накратко: модерни и разнообразни като предишните дискове, и със симфонични елементи. Може ли да се обобщи така?

Да, съгласен съм с това. Новият албум е най-голямата симфонична творба, която сме правили изобщо. Песните в нея доста се различават помежду си, което може да се види и във всичките ни издания досега.

Да, песните са доста различни, например "Red Down Rising" е с доста по-различно звучене и теми от последното парче в албума "Angelheart, Ravenheart (ActI : Before The Bleeding Sun)", което е доста епично и с чисти вокали. Това ли е новият стил на Eternal Tears of Sorrow?

Хех... Да, и двете песни имат вече значителни части с чисто пеене. Не мога да кажа дали това е новият стил на Eternal Tears of Sorrow, защото всичките ни албуми и песни са различни и досега не сме направили два албума, които да си приличат. Ние обичаме да експериментираме със звученето на нашата музика. Смятам, че ще бъде така и в следващите записи, които някога ще издадем. И честно казано, нямам никаква представа какъв ще бъде стилът на следващия албум... това ще си проличи, когато започнем да подготвяме новите материали.

Преди години групата имаше проблеми. Всички мислеха, че Eternal Tears of Sorrow са вече минало. Какво всъщност се случи през последните пет години?

Ние просто бяхме много уморени и се нуждаехме от отдих и от известно време, през което да приведем в ред личните си работи. Свирили сме заедно в същия състав около десет години... а по онова време искахме да опитаме някой нов музикален експеримент. За което безспорно се нуждаехме най-напред от една пауза... и решихме напълно да разпуснем групата за една година. Мислехме, че това наистина е краят на историята за Eternal Tears of Sorrow и че няма да има връщане назад.

Но след паузата, все пак имаше завръщане. Каква беше причината за този нов старт? С какво се занимаваха тримата "стари" членове на групата през последните пет години?

Всеки се беше заел със свои важни дела. Преди прекарвахме цялото си свободно време с групата, така че след разпускането всеки имаше време да свърши други неща. Някои от нас учиха, а други работиха. Някои членове на групата работиха с други групи и със съвсем различен материал, отколкото в Eternal Tears of Sorrow. Например Petri и аз свирихме във For My Pain, което за нас беше много различно от това, което правехме в Eternal Tears of Sorrow. Основно правихме онова, за което не беше останало време през последните десет години. През това време придобихме важен житейски опит, не само що се отнася до музиката. Групата не е всичко, човек се нуждае и от други неща, за да изживее живота си пълноценно. През тези години не поддържахме особени контакти като бивши членове на групата. Така измина доста време, през което не се бяхме виждали. Един ден се срещнахме съвсем случайно и пихме по бира заедно. Естествено, поговорихме си за изминалите години и за музиката. Стана ясно, че през този период у всички са се формирали нови и свежи музикални идеи, които биха пасвали единствено и само на Eternal Tears of Sorrow. Започнахме да претворяваме идеите в музика и създадохме най-добрия албум на Eternal Tears of Sorrow за всички времена. И така, ето ни отново :)

Имате нов музикант в групата. Как го открихте?

Първо ме питайте какво се случи покрай записите на албума "A Virgin And A Whore" и какъв беше интересът за сътрудничество от страна на другите. Petri определено беше запален, но Pasi и Antti бяха спрели да отделят време за групата. Така стигнахме до решението, че трябва да направим промени в състава. Попитах приятеля си Risto и той прояви интерес веднага да се включи в групата като солокитарист. Но ние се нуждаехме и от подходящ клавирист. Търсехме кандидати от Финландия, и от чужбина също така. Тогава решихме да попитаме Janne от финландската група Tarot. Не го познавахме отпреди, но установихме контакт с него, тъй като харесвахме творческите му прояви в Tarot, Virtuocity и други групи, в които е свирил. Ние го посветихме в идеите си и той също прояви незабавен интерес да се включи в Eternal Tears of Sorrow.

В албума допълнително участваха и известни гости като Marco Hietala от Nightwish, Tony Kakko от Sonata Arctica и двамата музиканти от Ram-Zet Jarmo Kylmanen и Sangerin Miriam Renvag. Как се стигна до това сътрудничество? Как беше съвместната работа?

Да, беше голяма чест да работим с такива музикални таланти по този албум. Запознахме се с всички тях през последните години и междувременно стигнахме до убеждението, че новите песни се нуждаят от разнообразни стилови изпълнения на чисти вокали, така че решихме да попитаме нашите приятели дали имат възможност да се включат като гост- изпълнители. Тези песни са пример за една професионално свършена работа.

Предвиждате ли по-дългосрочно сътрудничество и как бихте искали да изпълните тези песни на живо, като изключим частта от песните с женските вокали?

Ще видим какво ще се случи, когато свирим на концерт. Разбира се, новите песни се нуждаят от чисти вокали. Така че съм сигурен, че ще видите нашите гости и в изпълненията на живо.

Имате ли планове за турне-промоция в Германия? Мисля, че много фенове ще са щастливи и няма да пропуснат възможността да видят Eternal Tears of Sorrow на сцена.

Нямаме почти никакви планове за турне предвид. В момента сме заети с толкова много неща и е много важно да завършим всичко в срок. Например Janne работи с Tarot по новия им албум, след чието издаване ще имат голямо турне. Но съм сигурен, че ще направим турне с Eternal Tears of Sorrow, когато приключим със задачите и имаме повече време.

Надяваме се на това. Още веднъж благодаря за интервюто, кажете накратко няколко финални думи.

Аз трябва да ви благодаря за интервюто и... скоро ще има новини от нас.

 

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт