Ревюта
Група: Deicide      Албум: Overtures of Blasphemy      Автор: Horologist      Септември, 2018
Deicide - Overtures of Blasphemy (ревю от Metal World)

Положението при Deicide сякаш не беше толкова интересно за известно време, докато “In The Mind Of Evil” (2013) не показа на какво е способна групата, след като в нея бе влята малко свежа кръв – тази на китариста Kevin Quirion. Ентусиазмът и кръвопролитието продължават да царуват при Deicide цели пет години по-късно, съдейки по чисто новия “Overtures of Blasphemy”.

Изключително зъл и настървен албум, “Overtures” представлява не по-малко от 12 смачквания на лицето ви с чук, побрани в компактните, но достатъчно дълги 38 минути. Докато Kevin Quirion се разписва за втори път в студиен албум на Deicide, за “новобранеца” Mark English, който замести Jack Owen през 2016-а година, това е първи албум с култовата банда. Изглежда химията между старите вълци Glenn Benton / Steve Asheim и двамата "новаци" (условно казано, тъй като пичовете служат в Deicide вече няколко години) наистина се смесва добре, защото музиката им се получава повече от страхотно.

Въпреки че първата половина на албума е с една идея по-силна от втората, изобретателните рифове и френетичните сола не спират нито за миг. Glenn Benton също е в топ-форма, напук на ЕГН-то и всичко, което може би си мислите за него. Макар и да ограничава ревовете си до ниския регистър, те все още са достатъчно дълбоки и злокобни, за да изкъртят райските порти.

В “Overtures” Deicide залагат предимно на добре изпитания си характерен звук, което не означава липса на изненади. Напротив, мелодет заигравката в “Crawled from the Shadows” показва, че четиримата са напълно склонни да преследват различни идеи в търсене на нови възможности за развитие на натрупания с годините работа и смените в състава потенциал.

Като цяло не виждам какво повече бихте могли да поискате от един наистина як Deicide-ски албум като “Overtures of Blasphemy”. Кратките, зарибяващи, брутални парчета си тежат отлично на мястото и не оставят почти никакво пространство за критика. Продукцията на албума също е превъзходна – изчистена и модерна, но достатъчно плътна, за да се хареса и на олдскуул феновете.

“Overtures” е едно от най-силните издания в дългогодишната история на Deicide и определено си заслужаваше дългото чакане. Клатим потни глави в такт с късащите сухожилия рифове и се надяваме групата отново да намине към нашите географски ширини в най-скоро време!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт