Ревюта
Група: The Three Tremors      Албум: The Three Tremors      Автор: Светъл      Септември, 2018
The Three Tremors - The Three Tremors (ревю от Metal World)

"Never before has this much firepower been assembled on one stage", се казва в описанието на групата The Three Tremors (защото самите те твърдят, че не са проект за един албум). Изречението е от една страна правилно, но от друга – не. Абсолютен факт, в The Three Tremors участват трима от най-качествените хеви метъл вокали днес: Tim "The Ripper" Owens (Judas Priest, Iced Earth и др.), Harry "The Tyrant" Conklin (Jag Panzer) и Sean "The Hell Destroyer" Peck (Cage, Death Dealer, Denner/Shermann). Всеки от тези тримата може с една висока нота да отвее сетивата на средностатистическия хеви метъл фен. И човек би си помислил, че тримата наведнъж ще олицетворяват модерния вариант на тежкотоварен стоманен танк. Но не би...

Нека не се лъжем, когато вкараш в ГРУПА (а не проект) такива вокални титани, очакванията към теб са огромни. И не можеш да виниш феновете, ако те не усетят, че очакванията са оправдани. Никой на тази планета не би могъл да оспори музикалните компетенции както на вокалните майстори, така и на останалите музиканти, които между другото са от Cage. Но и никой не е длъжен да си затвори ушите за откровената самоцелност на голяма част от този албум. Песните са 12 на брой, което изглежда оптимална бройка. Настроението е ХЕВИ МЕТЪЛ, което със сигурност е търсено. И толкова за добрите страни на записа. На много места Owens, Conklin и Peck направо се надвикват. Това важи особено за откриващото парче, "Invaders From the Sky". Буквално в първата му секунда надвикването започва. Съревновават ли се, показват ли се... не се знае. Същото до голяма степен важи за "The Cause" – песен с иначе много хубава идея. Хеви метъл писъците са нещо наистина прекрасно и любимо изразно средство на много от нас – феновете. Но за да не прекалиш с тях, трябва цялостна концепция, която да предотврати евентуалното „пресоляване“ на манджата. Не всеки е Judas Priest (ранните) или King Diamond, че да може да направи песни само от наистина високи ноти. Надявам се да не бъда разбран погрешно, всеки от тримата певци в The Three Tremors може да води докторантски курс по високо пеене, но сякаш когато са заедно, се „самоизключват“. То е все едно да имаш превозно средство с три хипер бързи двигателя и да караш с 80 км/ч. Вероятно и композирането си е казало думата, може би и там има какво да се желае. Все пак, да споменем и най-открояващите се песни тук: "King of the Monsters", "The Pit Shows No Mercy" (велико заглавие!), "Sonic Suicide", "Fly or Die". Те дори са една след друга в албума. 

В заключение, добрите страни на този албум: ХЕВИ МЕТЪЛ, писъци, сола и всичко типично за подобен вид музика. Всеки фен на хеви метъла трябва да го чуе, може и да му хареса. И отново в заключение, слабите страни са тривиалност и самоцелност. „Тия работи вече сме ги чували“, както се казва. А не може с такъв състав да се казва точно това. И последното заключение – две препоръки за следващото издание: БАЛАДИ! Не си по-малко хеви метъл, ако имаш балада в албума си. Дори напротив. Нормално пеене. Вокалният диапазон е хубаво нещо, особено ако си метъл звезда и някои хора искаме да го чуем в цялост. В тази връзка – чуйте песента "Speed to Burn" и си я представете среднотемпова с повече нормално пеене. Би било яко, нали?

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт