Ревюта
Група: Omnium Gatherum      Албум: The Burning Cold      Автор: Killer Rose      Септември, 2018
Omnium Gatherum - The Burning Cold (ревю от Metal World)

Скандинавия е меката на качествения мелодет. Това обаче означава и че много качествени албуми остават изгубени между редиците и неотразени от феновете, поради голямото количество музика, което извира от северните земи. Вероятно това е една от причините Omnium Gatherum все още да не са се наредили сред големите и най-продавани екстремни групи там. Далеч сме от мисълта, че финландската банда е част от дълбокия ъндърграунд, но те така и не окупираха фронта, както колегите си от Amon Amarth, In Flames, Arch Enemy, Soilwork и Insomnium.

Въпреки това, Omnium Gatherum поддържат стабилно ниво в творчеството си и не са разочаровали досега. Актуалният “The Burning Cold” демонстрира сериозния 20-годишен опит на музикантите и синтезира всичко най-добро от дискографията им. Фокусът пада върху директните и грабващи композиции. Това е за сметка на прогресарските и дуум залитания, които направиха “New World Shadows” и “Beyond” толкова интересни и изненадващи. Хубавото е, че не можем да се оплачем от липса на атмосфера – северната меланхолия е обладала всяка секунда от записа. Постигнат е оптимален баланс между скорост и мелодия. Доказателство за това са агресивните “Gods Go First”, “Rest In Your Heart” и “Planet Scale”, които са композирани като по учебник. Клавирните аранжименти допълват мелодичните китари, а дълбокият глас на Jukka Pelkonen носи усещането за предстоящ апокалипсис. Несъмнено кулминацията и връхната точка на албума е закриващата “Cold”, която ни връща към мелодията от интрото “The Burning” и ни повежда на един финален епичен поход сред замръзналите земи.

“The Burning Cold” не изненадва с иновации, а се възползва от натрупания опит и наследството на хиляди банди от Скандинавския полуостров, които вече десетилетия наред коват историята на жанра. Същевременно той се нарежда гордо във вече гъстата дискография на Omnium Gatherum и успява да извлече най-отличителните им черти.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт