Ревюта
Група: Behemoth      Албум: I Loved You at Your Darkest      Автор: Horologist      Октомври, 2018
Behemoth - I Loved You at Your Darkest (ревю от Metal World)

Ако излезлият през 2014-а година “The Satanist” ще се запомни като концептуален и творчески шедьовър на блек/дет метъла от горен ешелон, дългоочакваният му наследник не е “заплашен” от същата участ. Което далеч не означава, че няма да запомним “I Loved You at Your Darkest” с мрачно добро! Албумът заварва полския метъл елит в едно по-улегнало и сигурно в себе си настроение спрямо предшественика му, което е обяснимо. “The Satanist” бе много по-ангажиращ труд за Behemoth – за водача им Adam “Nergal” Darski той бе триумфален изстрел в черепа на левкемията и ултимативно доказателство пред феновете, че всичко с групата не просто е наред, а никога не е било по-добре.

След успешното приключване на нелеката задача, полският култ избира да поеме по най-честната пътека и създава 12 богохулни композиции, настроени по радиото на Darski. Извоювал правото си на живот и отдавна надрасъл клишетата на жанра, фронтменът сяда и записва с бандата си музиката, която иска да слуша. И тъй като Nergal слуша много и най-различна музика, неговият блек метъл започва да се превръща в авангард, без това да компрометира концепцията на Behemoth. Напротив – не само, че парчетата разцепват кръстове, ами съратниците на Darski го разбират прекрасно и дават максимума от себе си във всяко от тях. Така се получава един не така грандиозен, но богат на детайли и в крайна сметка интригуващ запис.

“I Loved You at Your Darkest” е и албум на контрастите, без да става твърде мек – но че е екстремен, е безспорно. Все пак започва с детски хор, хулещ Бога, а изпълненията на всички в състава – най-вече Nergal – достигат пределната точка на яростта. Моментите, в които групата сякаш потъва в дълбините на собствената си музика, са повече от щедро компенсирани с тътен на бластбийтове, индустриални рифове, и могъщия рев от гърлото на Darski.

Това може да не е точно албумът, за който феновете мечтаха четири години, но е албум, от който могат да ти пораснат рога!

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт