Ревюта
Група: Arion      Албум: Life Is Not Beautiful      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2018
Arion - Life Is Not Beautiful (ревю от Metal World)

След като изникнаха от нищото през 2014-а с един от най-обещаващите пауър метъл дебюти за последното десетилетие, младите финландци от Arion се изпариха от сцената като дим. Четири години по-късно обаче идва записът, който трябва да отговори на въпроса дали забележителният “Last of Us” е бил просто щастлива случайност или началото на нещо голямо.

Чувствително по-хетерогенен от предшественика си, “Life Is Not Beautiful” не грабва моментално, а изисква от слушателя повече време и концентрация, за да бъде оценен подобаващо. Инвестицията си заслужава – за разлика от болшинството безлични издания, изплюти от конвейера на музикалната индустрия, творбата на Arion се отличава със собствен характер и вдъхновение.

Без да изобретява нищо качествено ново в рамките на жанра (нека сме честни – през 2018-а това нито е възможно, нито дори е нужно), албумът е създаден със същия композиторски перфекционизъм и музикантско ниво, които сме свикнали да очакваме от квинтета. Познатият стил до голяма степен е съхранен: енергичен метъл с преобладаващо приповдигнато настроение и множество симфонични украшения. Неизменното влияние на бащиците Stratovarius личи в редица моменти, но е преплетено повече от успешно с оригиналните идеи на Arion.

“Life Is Not Beautiful” е директен, песенно-ориентиран албум, акцентиращ повече върху колективното звучене на състава, отколкото върху индивидуалните умения на членовете му. Новият фронтмен Lassi Vääränen се вписва по естествен начин в непосредствения изказ на бандата и, без да преиграва, внася висок емоционален заряд в парчетата. Абсолютни хитове като “Unforgivable” и “At The Break Of Dawn” (в която чуваме гласа на шармантната Elize Ryd от Amaranthe) са балансирани от модерното настроение на “No One Stands In My Way” и оркестралната епичност на “The Last Sacrifice”. Мрачният тон и прогресарските заигравки в заглавната композиция разчупват стремителното изложение на записа, а баладични перли като “Through Your Falling Tears” и “Last One Falls” добавят завършващите щрихи към музикалната картина.

Непретенциозен, но увличащ и в крайна сметка запомнящ се, “Life Is Not Beautiful” е свеж полъх в една иначе постна откъм качествен пауър метъл година. Arion разсейват и последните съмнения относно таланта си и окончателно се утвърждават като едно от малкото нови имена, които си струва да следим занапред.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт