Новини
Екипът на Metal World представя “A New Dawn Ending” на ANCIENT BARDS по БНР
Автор: Warrior Of Ice
12 Октомври, 2018
Екипът на Metal World представя “A New Dawn Ending” на ANCIENT BARDS по БНР

На 13-и октомври, събота, екипът на Metal World ще гостува в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Началото му е след новините в 19 часа, а ето я и темата му този път:

Италианската симфонична пауър метъл група ANCIENT BARDS прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.

В „Картини от една изложба“ вече представихме първите две части  от тяхната “Black Crystal Sword Saga“ или „Сага за черния кристален меч“, замислена от пианиста Daniele Mazza, който е автор на текста и музиката. Интересното е, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, най-вече финския „Калевала“, гледа фентъзи филми и играе компютърните игри „Final Fantasy“.

Ето за какво става дума в тази сага, така, както я представя Daniele:

„Историята, която ще ви разкажа, се случила отдавна в далечна страна. Но още не е време да научите как е възникнала... До онзи момент Последният свят изглеждал обгърнат от вечен мир, но нищо не е вечно... Sendor, върховният черен магьосник, узнал за съществуването на тайнствен меч, който давал на притежателя си Абсолютна власт: безсмъртие, невероятна сила и знания за цялото магическо изкуство. Никой не знаел за този меч освен четирима крале от четирите краища на света. Мечът бил скрит в тъмна пещера в Ноланд, под покрова на тъмнината, и заключен на скришно място, което можело да се отключи само ако четирите оръжия на четиримата крале бъдат извадени пред него. Съществуването на меча било пазено в тайна поради огромната му мощ.

Ето така започва историята на черния кристален меч, който бил откраднат от злодея Sendor. Тогава се появил героят Dorus, наел се да събере четиримата крале за да потърсят спасение от злия магьосник и да възстановят мира. Оказва се обаче, че Dorus всъщност ги е повел към капан: той самият е мъртвороден син на Sendor и кралица Shena, когото магьосникът върнал към живот с помощта на черна магия. Цената на това обаче била липсата на душа у Dorus и именно заради това Sendor иска да завладее черния кристален меч – за да може с неговата мощ да съедини Dorus с душата му. След поредица епични битки и поврати Dorus и Sendor са убити, но се оказва, че тъмният демон се е събудил и ни очаква голяма беда…“

Албумът “A New Dawn Ending” или „Краят на новата зора“, заключителна част от сагата за черния кристален меч, е записан с два хора, струнен оркестър и солисти, сред които е Fabio Lione (RHAPSODY OF FIRE, ANGRA).

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт