Интервюта A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
NILE
Автор: Lodborg
15 Юни, 2007

Интервю с Karl Sanders - лидер на Nile.

Първо, поздравления за страхотния ви нов албум “Ithyphallic”. Разкажи ми за неговото създаване.

Започнахме да пишем песните за “Ithyphallic” през август миналата година и до февруари репетирахме усилено. На първи март влязохме в Sound Lab Studios в град Колумбия, където проведохме записите, и впоследствие миксирахме в Rax Trax в Чикаго.

И какво беше по-различно този път в сравнение с предишните ви албуми?

Мисля, че този път успяхме да се поучим от немалкото опит, насъбран от работата по предишните ни записи. Съумяхме да се съсредоточим пълноценно върху творческия процес; да се фокусираме върху използването на нашите умения в създаването на един наистина брутален албум. И в същото време страшно чист – мога да чуя всеки инструмент и абсолютно всичко, което той свири.

“Ithyphallic” е първият ви албум за Nuclear Blast. Как това ви помогна в създаването му?

Когато подписвахме договор с Nuclear, бяхме наистина развълнувани от факта, че най-накрая ще можем да представим албума си във възможно най-добра светлина. В смисъл, Nuclear са способни да издадат един качествен албум и да го рекламират и лансират по правилния начин, така че той да достигне до възможно най-голям брой хора.

Имаше ли някакво специално отношение към водеща дет метъл банда като вас?

За да създадем един изпипан албум, ние се нуждаехме от подходящ бюджет и за щастие Nuclear бяха готови да го отделят за нас. Първите ни албуми бяха издадени буквално без какъвто и да било бюджет. Направо си беше чудо, че те видяха бял свят.

“Ithyphallic” e повече китарно-ориентиран. Все още се забелязват множество египетски фолк елементи, но музиката ви става все по-брутална с всеки издаден албум. Това някаква избрана посока на развитие ли е?

Да, така мисля. Dallas и аз сме китаристи преди всичко. Едно от нещата, които целяхме с този албум, беше да уловим точно този тип свирене. Това показва на хората на какво всъщност сме способни.

Разкажи ми малко повече за текстовото оформление на албума. Като голям фен на митологиите и чуждите култури, винаги съм намирал текстовете ви за страшно привлекателни.

Ами, както обикновено, доста от песните са вдъхновени от редица древноегипетски текстове. Също така се срещат и немалко Х. П. Ловкрафт влияния.

Кой е този прословут човек във водата?

Хаха, “He, who is in the water” всъщност се отнася за крокодилите.

И от какви папируси се нуждаем, за да се предпазваме от тях?

Ами, нуждаете се от правилните папируси. Нуждаете се от Papyrii Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water.

Нещо като запазена марка ли ви е да включвате във всеки албум песен с умопомрачително дълго заглавие?

Първо на първо мисля, че това е заглавието, което приляга най-добре на песента. Но настрана от това, ми се струва доста забавно да измислям тези дълги заглавия, особено като си помисля, че хората в звукозаписната компания ще трябва да го изпишат по някакъв начин на обложката ни.

Ще заснемете и видеоклип към песента. Разкажи ми за него?

Ами, говорихме с Джони Деп, но за съжаление той поиска прекалено много пари, така че надали ще стане. Хахахаха.

Какъв е статутът на Chris Lollis в момента? Вече постоянен член на групата ли е?

Все още не, засега той продължава да е нашият концертен бас китарист. Страшно е досадно да трябва да правиш промени в състава на бандата си. Омразно ми е да наемам хора, които ще трябва да уволня след няколко месеца.

Как се спряхте на Chris?

Той и Dallas са свирили в една и съща група преди време - Lecherous Nocturne, така че общо взето познавахме Chris, знаехме какво може, а и засега сме много доволни от работата му. С него направихме австралийското си турне, където се представи първокласно.

Колко часа на ден репетирате, за да постигнете завидното си майсторство и координация?

Около два часа на ден. Понякога, когато сме на турне и няма какво друго да се прави, може да отделим и повече време за репетиции.

Откъде идва любовта ти към египетската култура?

Нямам никаква идея, то е по-скоро хоби – нещо, от което се интересувам.

Бил ли си в Египет някога?

Не, но много ми се иска да отида някой ден.

А какво би искал да видиш, когато най-накрая посетиш страната?

Всичко, разбира се.

Какво намираш за най-впечатляващо в Древен Египет?

Най-вече архитектурата, тези величествени монументи, които са построили, но също така и религиозната им система, а разбира се и начинът, по който са живели.

Считани сте за една от водещите, да не кажа най-добрите, дет метъл банди в момента. Какво мислиш по въпроса?

Да, хората казват много хубави неща за нас, но това не ни притеснява изобщо. Работихме здраво, за да изградим тази група, така че считам този невероятен отклик на музиката ни за нещо като награда.

Смятате ли да станете още по-епични, отколкото сте сега? Може би дори някой ден да запишете със симфоничен оркестър или с повече египетски фолк инструменти?

Кой знае? Определено ако поискаме да направим нещо подобно, реализацията на идеята вече ще е далеч по-осъществима сега, когато сме част от Nuclear Blast. Явно просто ще трябва да изчакаме и да видим какво ще ни щукне.

Как изглежда животът на Karl Sanders извън Nile?

Малко хора знаят това, но аз съм самoтен родител – имам 12-годишен син, който живее с мен. Майка му почина отдавна, така че аз съм единственият му родител. Изобщо не е лесно да правиш това, което правя аз – да свириш дет метъл и да отглеждаш и възпитаваш дете.

Какво мисли той за метъла?

Той слуша малко по-различни неща, харесва AC/DC и Black Sabbath. Доста често ми казва: “Тате, ти свириш страхотно, обаче не съм сигурен дали харесвам музиката ти, сякаш има прекалено много шум в нея.”

Какво е мнението ти за т.нар. мелодет?

Нищо не мисля. Не ми харесва, не слушам, нямам мнение.

Как според теб еволюира дет метъл жанрът? Дали стана по-бърз, по-агресивен, по-техничен или бавно деградира?

Бих казал всичко това. Точно както уж става по-техничен и по-качествен, сякаш вече не останаха толкова много групи, които харесвам.

Не ти харесва комерсиализацията на стила, явно?

Именно. Все повече и повече хора търсят по-мелодични и комерсиални неща, но това няма да промени по никакъв начин музиката, която правя аз.

Кои са любимите ти дет метъл албуми?

“Blessed are the Sick” на Morbid Angel, “Storm of the Light’s Bane” на Dissection – не е точно дет, но е велик и тотално гениален албум. Също “Here in After” на Immolation. (следва голяма пауза).

Добре тогава, назови любимите ти албуми като цяло – не е задължително да са само дет метъл.

Ами тогава ще добавя и “Virgin Killer” на Scorpions и “Birds Of Fire” на Mahavishnu Orchestra.

Спомена Dissection преди малко. Какво мислиш за последния им албум – “Reinkaos”?

Въобще не го и изслушах.

Смятате ли да направите някакво голямо турне в скоро време?

Разбира се, ще дойдем към Европа през есента със Six Feet Under. Надявам се да посетим и България тогава.

Ще се радвам много, ако това стане. Успех занапред и благодаря за интервюто.

Аз също благодаря. До скоро.

 

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт