Интервюта A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
PYRAMAZE
Автор: Dragontear
15 Януари, 2008

Интервю с Michael Kammeyer - китарист на Pyramaze.

Здравей, Michael! Как върви работата по новия албум на Pyramaze?

Здравей, Нико. Новият албум става страхотно, благодаря, че попита. Мисля, че имаме много силни песни там и гласът на Matt им приляга чудесно. Парчетата са много мелодични и тежки. На места даже смазващи направо. Мисля, че определението за тях е epic metal.

Сигурно са ти задавали този въпрос хиляди пъти... Но какво точно означава Pyramaze и как ти хрумна да кръстиш групата така?

Ами, когато трябваше да измисля име на групата, просто седнах и написах на лист хартия много от идеите си. Оказа се, че повечето имена вече бяха заети, или звучаха познато. Тогава се заиграх около думите pyramid (пирамида) и maze (лабиринт). Винаги съм харесвал историята на Древен Египет и митологията за фараони, пирамиди и т.н. И така, съчетах двете думи и се получи Pyramaze. Мисля, че името олицетворява нещо велико и мистериозно, а името на групата олицетворява много от нашата музика. Тя е силна и могъща, но същевременно и с прогресив характер. И така – Pyramaze.

За много метъл фенове бъдещият ви албум е най-очаквания за годината в този стил. Можеш ли да обещаеш, че няма да разочаровате феновете си?

Хаха. Е, мога да гарантирам, че направихме всичко възможно за този албум. Вложих цялото си сърце и душа в тези песни, също както и събратята ми от групата. И смятам, че този албум ще срита доста задници. Все пак не мога да говоря от името на феновете. Понякога хората си поставят такива очаквания, че дори най-добрият албум не е достатъчно добър. След като нашият е толкова обсъждан, очаквам и се надявам феновете да са доволни от това, което чуят. Качеството е налице, материалът е много силен и предполагам, че ако хората му дадат шанс и го завъртят за няколко дни, ще го харесат.

Новият албум е озаглавен “Immortal”. Защо? Как ви хрумна идеята за заглавието?

Заглавието се отнася за много неща. Оцеляването на Pyramaze след една тежка година (когато изхвърлихме Lance). Завръщането на Matt към метъл сцената и за това как той не се е предал. И за изкуството, което ние създаваме. Всяко едно творение остава безсмъртна диря в историята.

Кой направи обложката на “Immortal” и какво олицетворява тя?

Един латино-американец на име Felipe Machado създаде обложката по моя идея. Той е много талантлив човек и той ще прави и целия дизайн на книжката. Обложката олицетворява прераждането, безсмъртието, времето и добрите поличби. Фениксът на фона символизира прераждането в нещо могъщо и красиво. Магьосникът е символ на силата и безсмъртието. Ако се вгледате по-внимателно, ще видите, че от колана му виси пясъчен часовник - това представлява времето. Магьосникът, от своя страна, издига символа на Pyramaze с дясната си ръка, което представлява групата, разбира се. И така, това е тематика, базирана на безсмъртието като цяло. Руните отстрани на скалата означават същото – добри поличби, прераждане, сила, късмет и т.н.

Можеш ли да опишеш албума само с три думи?

Разбира се! Мощен,... мелодичен... и епичен.

Новият Pyramaze ще бъде ли концептуален, или по някакв начин свързан с предишните два?

Не. Този албум е просто сбор от истории, които не са свързани помежду си, нито пък са свързани с нещо от предишните два.

Нека поговорим сега за два мистични героя, създадени от теб – The Melancholy Beast и The Bone Carver. Кои са те и откъде ти хрумнаха тези идеи?

Историята на The Melancholy Beast е за това как светът съди хора и животни по техния облик, а не по това, което е вътре в тях. Нещо като красавицата и звяра. The Melancholy Beast от въображението ми е направен от огън и стомана и всичко, до което се докосне, се превръща в прах. Така той не може да опознае любовта и докосването от друго живо същество. Той не е зъл, но го мислят за такъв, заради начина, по който изглежда. Както във всички хубави приказки, и той си намира съближен накрая.

Идеята за The Bone Carver ми хрумна от една картина на Rob Alexander (художникът, който нарисува The Melancholy Beast). Картината представляваше мъж с качулка, който седи на клон на дърво в зелена гора и дълбае символи върху някакви древни кости. Това просто подхрани въображението ми и даде основа за историята на The Bone Carver.

Когато излезе новината, че Lance King вече не е в Pyramaze, си спомням, че ти пусна изявление във вашия уебсайт, че новият вокалист ще е голяма изненада за всички. Вероятно никой не е очаквал това да е Matt Barlow. Как го уредихте? Как го уговорихте да се завърне на метъл сцената? Разкажи ми повече за това чудо.

Ами, първо трябваше да разбера къде работи Matt, защото да открия личния му адрес щеше да е невъзможно. Проведох малко проучване по Интернет и открих името и местоположението на полицейския участък, в който работи в момента. После направо звъннах на управлението и говорих със секретарка, която ми каза, че Matt e на патрул, но мога да му оставя съобщение на гласовата поща. И така, оставих му съобщение, което, предполагам, беше малко неясно. Сигурно съм звучал като някой, който се шегува, защото говорех с телефонен секретар и времето ми беше ограничено. Е, не получих отговор и трябваше да поискам от дамата в управлението мейл адреса му. Тогава чак пратих подробно писмо на Matt, обясняващо кои сме ние и какви са бъдещите ни планове. Дадох му връзките към сайта ни и профила в MySpace и по-точно му изтъкнах, че много искаме да работим с него. Аз също така разбирам, че Matt има натоварен график, след като има постоянна работа и е баща, затова му обясних, че всички ние в състава сме в същата ситуация и че сме нещо като метъл група от работещи хора. В Pyramaze има място и за двете - да бъдеш музикант от високо ниво и да живееш нормален живот. След няколко дни получих мейл от Matt. Той ми писа, че всичко звучало много интригуващо и искал да чуе повече. Даде ми телефонния си номер и една вечер му се обадих и говорихме с часове. След това започнахме да се чуваме и да си пишем много често. Съгласих се се да му пратя някои от старите ни неща, за да запише вокали и да видим дали ще си паснем. След като Matt поработи върху това за известно време, ние решихме, че това е идеалният избор за нас. Matt наистина обича музиката ни, а ние много харесваме гласът му. И така сътрудничеството започна.

Може би най-горещите новини сега са, че Matt се връща в Iced Earth. Също така обявихте, че след записа на Immortal той вече няма да е ваш вокалист. Какво ще стане с Pyramaze сега?

Ще намерим нов вокалист, разбира се. Без съмнение, за нас е разочарование, че Matt ще се отдаде на Iced Earth напълно, но същевременно ние разбираме и уважаваме решението му. Той има много история с Iced Earth, а и много семейни и чисто практически фактори са повлияли на решението му. Няма да е трудно за нас да намерим нов вокалист. Досега пет невероятни вокалисти са се свързали с мен, а още официално не сме започнали да търсим. Мисля, че Pyramaze е досто силно име в метъл общността и фактът, че Matt харесва музиката ни и иска да работи с нас създаде още по-голям интерес около групата. Хората знаят, че Pyramaze е честна група и ние никога няма да тръгнем да хвърляме кал по другите, само за да си направим реклама. Феновете и метъл обществото харесват това в нас и смятам, че това ще е голям фактор при търсенето и избирането на нов вокалист.

Имате ли някакви идеи за такъв?

Ами, никаква конкретна. Разбира се, ще трябва да е много добър певец в студиото и на концерти. Трабва да може да изпълнява както чисти, така и тежки и груби пасажи. Ще се концентрираме главно да е добър вокалист.

Защо всъщност изгонихте Lance King?

Ами, нека кажем просто, че много неща се случиха през дългия период, когато той беше с нас и това направи по-нататъшната ни работа с него невъзможна. Lance има свой начин за разбиране на нещата и в един момент ни дойде до гуша. Затова ние решихме да го освободим.

Има ли шанс да се върне?

Не. Определено няма!

Преди време имаше новини за DVD на Pyramaze. Какво стана? Това DVD ще види ли бял свят?

Не. То е остаряло вече и този диск няма планирано издаване. Ще е странно да издадем нещо с Lance при положение, че отдавна не работим с него.

Опитвате се да бъдете възможно най-близо до феновете си. Например, за всяка новина ти правиш лично изявление. Феновете могат да гледат видеоклипове и да четат дневника от сесиите на “Immortal” в сайта ви. Мислиш ли, че формулата за успех е именно в това близко група-фен отношение?

Феновете са много важни, разбира се. Няма фенове - няма и група. Затова ние се опитваме да даваме много на тях. Видеоклипове, лични съобщения и, разбира се, задължителния пост във форумите. Това са неща, които са ни много приятни и с тях благодарим на феновете за тяхната подкрепа. Не мисля, че е формула за успех. Много групи имат успех и без да бъдат близки с феновете си, но ние мислим, че това е правилният начин.

Сега, като нямате постоянен вокалист, планирате ли турне? Кога? Предполагам, приоритетът ви е да намерите подходящ глас за Pyramaze.

Нямаме планове за концерти на този етап. Ще имаме вокалист преди лятото и мисля, че ще посвирим на фестивали из Европа.

Докато сме на темата, къде е бил най-добрият ви концерт и защо?

Имаше няколко много добри концерта, но не мога да назова някой, който е бил по-добър от друг. Когато тълпата ни приветства и ни се радва и ние свирим без много гафове, винаги е много хубаво.

Има ли място, където бихте искали да свирите някой ден?

Хммм... Mоже би Wacken Open Air. Това е сред фаворитите ми.

Michael, ти композираш цялата музика за Pyramaze. От кои групи се вдъхновяваш и си повлиян?

Е, аз композирам почти цялата музика. Клавиристът Jonah винаги има по нещо свое в албумите. Обикновено и вокалистът измисля основната мелодия на пеенето, но като цяло си прав. В новия албум, обаче, Matt написа текста на едно парче. И това е първият път, когато не съм писал всичките текстове. Смятам, че е много хубаво, че Matt пожела да напише текста. Метъл групите, които харесвам, са Nightwish, Blind Guardian и Iced Earth. От друга страна, харесвам предимно филмова музика и няколко стари рок групи като Aerosmith и Bon Jovi. Намирам и много от класическата шотландска и келтска музика за приятна.

Има ли формула за правене на толкова мощна музика и толкова велики албуми?

Да. Най важните неща са: Винаги оставай верен на песните. Винаги работи по песните, докато не станат по начина, по който ги искаш – без пълнежи. Отделяй повече време както на композирането на музиката, така и на текстовете. Опитвай се да се променяш от албум на албум, но не да губиш стила си. Никога не прави компромис с качеството на звука. Мисля, че това са най-важните неща.

Кои групи слушаш напоследък?

Новия Nightwish, старите Wuthering Heights и комбинация от много метъл групи на iPod–a ми.

Миналата година много групи издадоха албуми. Можеш ли да ми кажеш своя Топ 5 за 2007-ма?

Ох, нямам любими Топ 5, съжалявам. Но мисля, че новият Nightwish е много добър. Също се изкефих и на новия Iced Earth. Много от песните са наистина невероятни, но аз лично бих отрязал някои от интерлюдиите.

И сега въпрос, който задавам на всеки: какво знаеш за България?

Само, че столицата ви е София и че един от колегите ми има апартамент там за през лятото.

Какво ще кажеш някой ден да свирите тук? Обещавам ти, че ще бъде незабравимо.

Ще бъде чудесно. Накарай някой от промоутърите ви да ни се обади, човече!

Искаш ли да направиш лично изявление към феновете ви тук, в България? Мога да те уверя, че сме цяла Pyramaze армия.

Благодаря ви за подкрепата. Оценяваме я наистина много. Надявам се да видим лицата ви сред публиката някой ден. Наздраве!

Благодаря ти, Michael, че ми предостави възможност за това интервю. Надявам се да се видим на живо някой ден! Пожелавам ти успех с новия албум и в търсенето на вокалист.

Благодаря, беше удоволствие да говоря с теб.

 

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт