Ревюта
Група: Chthonic      Албум: Battlefields of Asura      Автор: Sharon      Октомври, 2018
Chthonic - Battlefields of Asura (ревю от Metal World)

Малко след издаването на най-комерсиално успешните си албуми (“Takasago Army” и “Bu-Tik”), тайванците Chthonic изчезнаха от метъл хоризонта. За радост на феновете, групата умее да съчетава ангажиментите си – покрай раждането на дъщерята на Freddy Lim (вокали) и Doris Yeh (бас), певецът изгради стабилна политическа кариера, подкрепена от цял филм за съпартийците си и политическия климат в страната. Тази натовареност доведе до петгодишната пауза до издаването на “Battlefields of Asura”, но, съдейки по яростните фолклорни атаки над слуховите ни възприятия, чакането е повече от оправдано.

Сериозният времеви интервал не носи кой знае какви промени в звука на бандата. Такива не са и необходими, когато говорим за характерната за Chthonic смес от блек, мелодет, симфоничен метъл и традиционна източна музика. Наследникът на “Bu-Tik” продължава линията му с ярко запомнящи се композиции, за жалост записани с дисбалансирана продукция, на места “смачкваща” клавиши, бас и дори цели барабанни секции. Макар и с предвидима структура, рамкирана от автентично звучащи интро/интерлюдия/аутро, албумът представя редица азиатски божества по интригуващ начин – или чисто митологичен, или пречупен през модерна призма като костюмирания титан от обложката, критикуващ духа на нашето време. Впечатление прави майсторството на състава отвъд самобитния звук на любимото им ерху – чуваме все по-мащабни оркестрации (“One Thousand Eyes” и “Flames Upon the Weeping Winds”). Екстремните елементи са допълнително акцентирани от блестящи рифове и сола в хитовите “A Crimson Sky's Command” и “Taste the Black Tears”. А за да е пълно потапянето в света на Chthonic, можете да чуете и оригиналната версия на тавата, записана на родния им език.

Някъде на границата между динамиката и традиционната естетика, “Battlefields of Asura” вдъхва нови сили на квинтета – почти толкова стихийни, колкото тези на легендарните титани, които възпяват. Едно е сигурно: Chthonic отдавна не разчитат на екзотичния си произход, за да печелят нови последователи. Вместо това, те продължават да градят собствен почерк като една от най-амбициозните съвременни групи, за чиято музика наистина трябва да си глух, ако пропуснеш да отчетеш.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт