Ревюта
Група: Lemuria      Албум: The Hysterical Hunt      Автор: WingWriter      Януари, 2019
Lemuria - The Hysterical Hunt (ревю от Metal World)

Историята за Звяра от Жеводан е смразяваща. През XVIII в. чудовище, наподобяващо вълк, броди из горите около китното френско графство и от време на време излиза, за да задоволява глада си. Предпочитанията му са жени и деца. Жертвите са огромни – убити са над 230 души, изядени са не повече и не по-малко от 123. Казват, че хорърът открива основите си в реалността. Вероятно това не са само приказки. С времето и  Звяра от Жевотан е придобил своите легендарни окраски. Но е истина. Жертвите са истински. Труповете са истински. Пред този случай бледнеят дори ужасяващите дела на въображаемите хорър персонажи.

Белгийците Lemuria ни представят концептуалния албум “The Hysterical Hunt”, в който подробно разкриват ада, обхванал графството Жеводан между 1764-та и 1767-ма година. Симфоничният им екстремен метъл изгражда правилната атмосфера и наистина те отвежда в XVIII в. Градиращото интро сякаш е правено специално за саундтрак към филм на ужасите. Бясната кръстоска между мелодичен дет и блек метъл, вилнееща из целия албум, успява да ни разкаже не просто история за вълк, който яде хора, ами създава и митологизирания образ на Звяра. Защото зад всяка злина човекът може да намери своето място. Именно той е истинското зло, дори и ролята му да е второстепенна.

В литературата върколакът и вампирът са противоположности. За разлика от вампира, чиито качества са хитрост и потайност, върколакът е неконтролируем, деструктивен и хаотичен. Жанровите характеристики на Lemuria особено помагат в този случай. От друга страна, по-мелодичните пасажи, оркестрациите и от време на време появяващите се женски вокали успешно описват и романтиката в готическия късноренесансов облик на европейската култура.

“The Hysterical Hunt” не е просто увлекателна история, която ще те държи замислен и неподвижен през цялото време. Редица от песните залагат на ритъм и мелодия и до голяма степен търсят прилики с далеч по-лесносмилаемия мелодичен дет метъл. Затова бъди готов да си поразкършиш врата тук-там. Често припевите са така изградени, че изпълненията им на живо предполагат истинско зрелище. Представи си как публиката вика с цяло гърло на “Deceptive Hibernation”, която е с истински хитов потенциал. Уникално!

Lemuria вдигат летвата високо още в началото на годината. Това е положителен знак. Да се надяваме, че още много албуми като “The Hysterical Hunt” ще се появят през 2019-а.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт