Ревюта
Група: Soilwork      Албум: Verkligheten      Автор: Лилкоff      Януари, 2019
Soilwork - Verkligheten (ревю от Metal World)

Шведската метъл сцена е една от най-големите институции на Скандинавския полуостров, поне що се касае до музика. Да бъдеш номер едно в държава с такива традиции в тежките жанрове, и то в продължение на две десетилетия, е постижение, с което малко музиканти могат да се похвалят. Soilwork определено влизат в графата на успелите – група със сериозна фен база и 11 албума зад гърба си.

“Verkligheten” обаче не може да бъде определен като запис, който ще остави голяма следа в историята на музиката. Причините да заключим това са много: като започнем от рязката смяна на стила в последните албуми на групата и стигнем до абсолютната загуба на идентичност в състава ѝ. Да смениш 12 членове за 23 години може да говори само едно – работата с Bjorn Strid не е от най-леките задачи за един музикант. Този запис не прави изключение – дебют зад барабаните направи Bastian Thusgaard, заменил напусналия в посока Megadeth Dirk Verbeuren. Тоталната безидейност в големи пасажи от записа, гарнирана с меланхолия и монотонност, не е факторът, който ще накара даден меломан, открил света на мелодичния дет метъл със Soilwork, да си пусне последния им албум.

Едно от малкото хубави неща във “Verkligheten” е присъствието на известни гост-музиканти. Alissa White-Gluz от Arch Enemy и Tomy Joutsen от Amorphis участват съответно в парчетата “Stålfågel” и “Needles and Kin”, но това е единственото, с което можем да ги запомним. Като изключим “The Wolves are Back in Town”, която разполага с по-запомнящ се припев, и едноименния инструментал, заел първото място в траклиста, всички други композиции спадат в категорията ”пълнеж“. Самият факт, че “Verkligheten” е записан за четири месеца между април и юли миналата година, иде да покаже, че от бандата просто са решили да отбият номера. По всичко личи, че Soilwork не са си научили урока и грешките, направени в “The Ride Majestic” от 2015-а, не са коригирани.

Може би все пак ще има хора, които биха били доволни от странното съчетание между пауър метъл рифове, чисти вокали с по някой епизодичен скрийм и метълкор барабани, но също като сънародниците си от In Flames, които направиха рязък завой в развитието си, шансът Soilwork да загубят голяма част от феновете си не е никак малък.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт