Ревюта
Група: Lance King      Албум: ReProgram      Автор: Dragontear      Февруари, 2019
Lance King - ReProgram (ревю от Metal World)

Lance King не е непознато име за феновете на прогресив/пауър жанра. Много от вас го помнят още от Gemini и уникалните три албума на Balance Of Power с негово участие. Други пък ще го свържат с двата първи приказни записа на Pyramaze и Avian.

Цели седем години след издаването на първия си солов албум, “A Moment in Chiros”, Lance сe завръща и с неговия наследник, който носи заглавието “ReProgram”. Нямах много високи очаквания, тъй като доста се отделих от този стил напоследък. Както казват хората обаче: „Старата любов ръжда не хваща!“

Първото, което прави впечатление тук, е уникалният саунд! Зад продукцията седи името на Jacob Hansen (Volbeat, Evergrey, Anubis Gate, Epica, Amaranthe) – истински бандерол за качество. Предходният албум страдаше от хаос в инструменталната част и изобщо всичко, което се случваше зад гласа на Lance. В “ReProgram” обаче всичко е балансирано с хирургическа прецизност.

Трудно е да кажем дали “ReProgram” е концептуален албум, тъй като няма една история, която се развива във времето. Всяка от песните обаче носи послание към всички нас и ни кара да се замислим над начина, по който живеем, и как сме се развили като личности. Текстовете засягат много важни и актуални теми като качеството на образованието, морал, кариера, семейство, религия и дори технологиите и колко сме зависими от тях!

„Всичко това поставя окови върху нас и поставя препятствие към това, което реално искаме и можем да бъдем! Най-силното нещо, което можете да направите, е да забравите всичко, на което са ви научили или което сте приели за истина! Само така ще се освободите от оковите, които спират подсъзнанието ви!“ – Lance King

За реализирането на “ReProgram” Lance King се е доверил и на неслучайни гости:

Kim Olesen (Anubis Gate) е записал китарите и клавирите за парчетата “ReProgram” и “Technology”; Markus Sigfridsson  (Darkwater, Harmony) пък е отговорен за китарите и клавирите в “Stand your Ground“, “Limitless” и “Perfect World”. Matt Hodsdon (Chaos Frame) е виновник за китарите и основните клавири на “Chaotica”, “Reaction Formation” и “Spell of Domestication”. Rich Hinks (Annihilator, Aeon Zen) се изявява като басист в почти всички песни, а освен това записва китарите и клавирите за “Pointing Fingers”, “A Mind at War”, “Wide Open”.

Всичките ударни секции в албума са дело на чудовището Morten Gade Sørensen, познат ни от Pyramaze и Anubis Gate . Неизбежно е да пропуснем и участието на Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen) като гост китарист в солото на “Wide Open”. Бонус клавирните партии в парчета като “Wide Open” и “Chaotica” и солата в “Spell of Domestication” и “A Mind at War” пък са дело на Fred Columbo от Spheric Universe Experience.

И така, с много качествен материал, страхотни музиканти и убийствено записан албум, Lance King показва защо е легенда в този жанр. Всеки от нас ще открие препратки към творчеството на Balance Of Power, Pyramaze и Avian, които ще ни накарат да се усмихнем, защото Кралят още го може и не е забравил какво харесваме!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от Dan Ivanov
Горе долу съща е картинката и при мен с познаването на творчеството на Ланс. Defyance обаче, е нещо ново и за мен.
от Lubomira Bilyarska-Dezutter
Lance King е невероятен певец и музикант!
За съжаление през последните години е повече продуцент, отколкото певец!!!!!
Следя творчеството му още от времето на "Balance Of Power", когато го открих!!
След това в "Pyramaze" и "Avian" и така!
Обаче си забравил да споменеш незабравимото му участие във втория албум на групата "Defyance"!
Тя е абсолютно непозната и непопулярна за България!
Само истински фенове я знаят! :)
Поздрав с най-любимата ми песен от албума!
https://www.youtube.com/watch?v=yK6iQd1oRUU
И, отново благодаря, за ревюто за Лансе кралят!
Мислех, че никой не го знае в България!!!!!!!!!!


www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт