Ревюта
Група: Iron Savior      Албум: Kill or Get Killed      Автор: Arwen      Март, 2019
Iron Savior - Kill or Get Killed (ревю от Metal World)

В красивото, но трудно достъпно кралство на немския пауър метъл се появяват все повече нови банди, борещи се да открият и изградят своето име. И докато някои успяват да достигнат до почетно звание и отредено място в редиците на достойните, други остават просто бледо тяхно подобие. За радост, Iron Savior не само доказаха, че са от първите и утвърдиха своите позиции през годините, но и неуморно продължават своя поход.

Единадесетият студиен албум на бандата отново ни кани на борда на „Спасителя“, за да ни разкаже поредната увлекателна sci-fi история. Този път материалът е вдъхновен от романа на Питър Хамилтън „Звездата на Пандора“, разказващ за разрушаването на човешката цивилизация от нашествениците. Макар и с интересна тематика, в музикално отношение “Kill or Get Killed” се придържа към вече изградения стил на групата и не крие кой знае какви изненади.

Заглавното парче открива ударно с галопиращо темпо и китарни дуели, захвърляйки ни безмилостно директно на бойното поле. Вокалите на Piet Sielck са на очакваното високо ниво, а чудесният пауър заряд на парчето моментално го превръща в едно от най-силните в албума. Приповдигнатото настроение продължава и в енергичната “Eternal Quest” с епични припеви и мелодични сола. “From Dust and Rubble” се отличава с по-твърд звук в духа на хеви химните на гиганти като Judas Priest и Accept. По-агресивното звучене се запазва и в  следващите я “Sinner or Saint” и “Stand Up and Fight”, отново със заразителни рефрени и чудесни китарни рифове. “Heroes Ascending” на свой ред ни връща към корените на класическия пауър метъл със своите мелодични вокали, препускащо темпо и грабващи сола. Енергичната и позитивна “Never Stop Believing” внася глътка свежест със заразителен ритъм и веселяшко настроение, като моментално влиза под кожата още след първото слушане. Следва най-амбициозното и дългосвирещото парче в албума, “Until We Meet Again”, носещо силен емоционален заряд с променливо темпо, насечени рифове и атмосфера, която изстрелва слушателя директно в открития космос. Закриващата “Legends of Glory” e директна и агресивна, с характерната за целия запис мелодичност и прекрасни китарни импровизации.

За по-малко от 50 минути “Kill or Get Killed” ни зарежда с доза качествен пауър метъл, макар и без да напуска уютната си зона на комфорт. Парчетата са кратки, но ударни, без излишна разпокъсаност, и всяко от тях стои на точното си място. И въпреки че се придържат към вече утвърденото и изпитаното, Iron Savior методично и уверено се настаняват все по-удобно на немската пауър сцена.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт