Ревюта
Група: While She Sleeps      Албум: SO WHAT?      Автор: WingWriter      Март, 2019
While She Sleeps - SO WHAT? (ревю от Metal World)

За радост на едни и за ужас на други, метълкорът е основният от поджанровете на любимата ни музика, които я правят достатъчно адекватна днес. Самото това подразделение на метъла с времето претърпя немалко промени и дори и в момента продължава да се развива. Виж само какво направиха Parkway Drive и Architects миналата година и ще разбереш за какво става въпрос. Тази година вероятно експериментите ще продължат, освен ако Killswitch Engage или As I Lay Dying не решат да издадат по нещо ново. Въпреки че и при тях винаги трябва да имаш едно наум.

While She Sleeps са от младите надежди на Острова и за сравнително краткото си съществуване вече могат да се похвалят с четири албума и завидна фенбаза. Четвъртото им издание се появи на пазара в началото на месеца и породи немалко въпроси и учудени погледи. “SO WHAT?” е крещящ и забележим отдалече не само заради изписването му с главни букви. Албумът е зверски комерсиален, направо граничи с наглост. На доста места ще си задаваш въпроса метъл ли слушаш или електронна музика, изсвирена с китари и барабани. Поне такава е стилистиката на някои от парчетата.

Чистите вокали са преобладаващи, а моментите, в които се чува някакъв скрийм, вероятно могат да се преброят на пръсти. Беквокалите са масивни, което горе-долу започна да се превръща в стандарт за модерния метъл. Да се чуди човек как това нещо ще се изпълнява на живо. Цялостната продукция е супер полирана. Остротата на китарите често се губи. Не че не се чуват, чуват си се добре, обаче дисторшънът е омекотен и някак твърде дигитализиран. Сякаш албумът е смесван от диджей. Но, както вече прочете по-горе, звукът носи прилики с електронната и поп музиката. Така че, ако ти се слуша тежък метъл, вероятно “SO WHAT?” няма да те впечатли особено.

От друга страна, музиката технически не е никак проста. Двамата китаристи тук са във вихъра си и навсякъде е пълно с блестящи изпълнения от тях. Солата звучат модерно, изградени са като част от рифовете (“BACK ON MY MIND”) и в някои случаи подчертават вокалите страхотно (“HAUNT ME”). Между другото, да, и песните се пишат с главни букви. Албумът блика от идеи, някои реализирани доста добре, други останали недоразвити. Това прави “SO WHAT?” леко хаотичен, затова пък много пъстър. При всяко слушане ще откриваш по нещо ново. Повечето песни звучат толкова хитово, че са в състояние да те преследват с часове, а дори и с дни. While She Sleeps отново ни показаха как се издава качествена музика.

Пусни си “GATES OF PARADISE”. Песента е много по-добро заключение от всичко, което би прочел в този последен абзац.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт