Ревюта
Група: Between The Buried And Me      Албум: The Parallax II: Future Sequence      Автор: Killer Rose      Октомври, 2012
Between The Buried And Me - The Parallax II: Future Sequence (ревю от Metal World)

“The Parallax II” е албумът, способен да съкрати живота ти с години и същевременно да предизвика душевен оргазъм. Без да се опитват да подражават на нито един от гигантите във вече установените стилове, които толкова умело преплитат в музиката си, Between The Buried And Me успяват да звучат по-монолитно от всички ядосани метълкор и дет метъл банди и по-технично и непредвидимо от почти всички настоящи прогресив метъл титани.

Професорите от Северна Каролина са същинското доказателство, как един индивид може да обърне гръб на антропоцентризма и да се отдаде напълно на хелиоцентричната система, замразявайки дори слънцето с изкуството си. Макар и за възможностите на въпросните музиканти да бе загатнато и през изминалите години, точно тук и в концептуално-предшестващото го EP от миналата година “The Parallax: Hypersleep Dialogues” талантът им е развит до извънземно ниво. Всяка една от песните може да се похвали с повече идеи, отколкото някои групи могат да вместят в цял диск, но връхните точки несъмнено са 10-минутните зверове “Lay Your Ghosts To Rest” и “Extremophile Elite”, способни да хвърлят редовия слушател в шок не веднъж или два пъти. Чистите вокали преобладават все повече, а те са изпълнени с нетипичен за този стил сериозен почерк. И ако, слушайки голяма част от албума за първи път, не осъзнаеш какво се случва с ушите ти, то преминавайки през 15-минутната кулминация “Silent Flight Parliament”, вече си напълно сигурен, че слушаш шедьовър от космически измерения, а не просто поредния по-силен албум.

С “The Parallax II: Future Sequence”, Between The Buried And Me се превръщат в институция, с която ще трябва да се съобразяваме занапред. Да живеят гениалните хирурзи!

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт