Ревюта
Група: I Prevail      Албум: Trauma      Автор: Стако      Април, 2019
I Prevail - Trauma (ревю от Metal World)

Пет години след дебюта на I Prevail, “Heart vs. Mind”, равносметката показва, че младите американци държат на своята философия на действието. След набор участия, концерти и дни, прекарани в активна комуникация с публиката, разрастването на фенбазата е приятен факт, а отдадеността им абсолютно заслужава награда. Сега бандата е готова да пуснат и следващата глава в музикалната си сага, озаглавено “Trauma”. Повърхностните сравнения показват, че това отново беше чакан труд със страхотна обложка и име, което няма как да не притесни запознатите с жанра.

Началото е рязко, като събуждане със звук от резачка: безкомпромисният хит “Bow Down” цари. Само заради това парче си струва да се чуе албумът, защото до края то остава властващата композиция. След приятна прелюдия, още в трак 2 откриваме, че и тук присъства тенденцията от “Lifelines”, а именно – смесването на множество жанрове. Този път обаче не само пеенето има поп привкус. Въпросният е отразен главно чрез типичните за модерната музика трап чинели и мелодични прогресии, с които сме повече от запознати (от радиостанции, които слушаме основно по принуда в градския транспорт). Всичко изпълнено запазва кристалната си, ударна обработка, което позволява и на някои от по-нетипичните излияния на групата да бъдат влиятелни. Но дори така, налице са цели отрязъци от музиката, които биха ви накарали да се зачудите дали все още слушате пост-хардкор творба. А докато сме на жанрова тематика, струва си да отбележим, че не на едно място изданието бе отбелязано като „emo”, което не може да бъде оспорено. В траклиста присъстват основно наративно тежки и негативни парчета, което не им пречи да звучат добре и дори оригинално на моменти. Жалкото е, че това означава, че веселяшките поп-пънк вметки от последния запис тотално са изчезнали, което прави този тежък за слушане.

Реалистично би било предположението, че I Prevail търсят себе си в този труд, което е типично за Ерата на Втория Албум при която и да е група. Тепърва те се сблъскват с фактологията на успеха и проблемите, които идват с него. Трудно е да наречеш “Trauma” слаб, тъй като е стилистично богат, добре структуриран и пъстър откъм обработка. Но цялостната му тематика е натоварваща, а отвъд това – жанровите изменения клонят по-скоро в посока, която метъл аудиторията избягва, като рап, поп и балади.

Съставът продължава да бъде все така отдаден, което прави впечатление. А измежду целия траклист има общо четири мелачки, които абсолютно си струва да бъдат чути от фенове и новобранци. За остатъка от песните тук, ще трябва всеки слушател да реши сам за себе си. Примесите са много специфични спрямо вкуса, но пък резултатът е приятно паразитен. И определено I Prevail заслужават поздравления – не всяко рап/поп-кор парче е способно да не провокира skip-trigger-а на типичния метъл слушател.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт