Ревюта
Група: Hexvessel      Албум: No Holier Temple      Автор: Killer Rose      Септември, 2012
Hexvessel - No Holier Temple (ревю от Metal World)

Самотник на скала при свечеряване, изпълняващ магнетичен и мистериозен ритуал. Ритуалист, готов да даде душата си в името на природата, защото именно тя е най-ценна за него. Жертвоприношение в името на гората – най-свещения храм.

С втората творба на психеделичната си фолк банда Hexvessel, фронтменът Khvost (познат на някои фенове и с работата си в Dødheimsgard и <code>) дава сериозна заявка за нещо повече от страничен проект. Само година след като дебютът “Dawnbearer” ни омагьоса с носталгична атмосфера и ритуалистична концепция на звука, “No Holier Temple” е тук за да продължи започнатото. Звукът е доразвит, а хоризонтът – разширен. Умишлено стоящи далеч от металния звук, музикантите, взели участие в записите, са майстори на мрачната и същевременно топла музика. Още с поглеждането на естетичната обложка, албумът подсказва за природната си чистота, а групата посочва естественика и еколог John Muir, като основно вдъхновение. Ритуалистичната мантра комбинира акустичния звук на дебюта с повече псхиделелия, прото-дуум, първичен прогресив рок и голямо разнообразие от фолклорни звуци. Още с “Dawnbearer”, Khvost загатна за огромното вдъхновение, което черпи от Jim Morrison – легендарния вокал на The Doors. Тук обаче, цялото това вдъхновение се изсипва върху нас, не само под формата на меланхолично и красиво пеене, но и рецитиране на вдъхновяваща поезия.

“No Holier Temple” не е албум за шумни купони, но е перфектен за усамотена безсънна нощ и ще достави удоволствие на множество пуристи.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт