Ревюта
Група: My Dying Bride      Албум: A Map Of All Our Failures      Автор: Killer Rose      Октомври, 2012
My Dying Bride - A Map Of All Our Failures (ревю от Metal World)

“A Map Of All Our Failures” е тежък албум, способен да доведе всяка човешка душа до ръба на депресията. И макар и това да е типичен похват за My Dying Bride, в 12-ия си запис те променят техниката на рисуване, за да ни изложат нова картина с познати цветове.

Плачещата цигулка, виещата китара и грохотните барабани ни отвеждат векове назад, за да ни въведат в стари английски легенди, разказани чрез майсторския език на романтическата поезия. За разлика от колегите си от Anathema и Paradise Lost, те така и не се отдалечиха никога от корените си (с изключение на “34.788%... Complete”), доказвайки, че болката, сълзите и вдъхновението са им верен антураж. Въпреки, че EP-то “The Barghest o’Whitby” предполагаше по-екстремно звучене, творбата е значително по-сурова от красивия “For Lies I Sire” и напомня на “The Dreadful Hours”. Чистите вокали преобладават, както в последните творения на англичаните, но звучат все по-изчистено и естествено. Все пак се откриват и достатъчно екстремни моменти, които да ни напомнят за корените им – сурови дет метъл отклонения в откриващата “Kneel Till Doomsday”, епичната “A Tapestry Scorned” и потресаващия финал “Abandoned As Christ”. “Like A Perpetual Funeral” и “Hail Odysseus” пък спокойно биха се наредили сред най-болезнените пиеси в кариерата на My Dying Bride, залитайки често към дебрите на фюнеръл дуума.

Липсва чувство за мелодрама – нещо, което е изключително важно за банда, творяща такъв тип музика. Всяка една пиеса в албума е силна, като самостоятелна единица, но заедно те сглобяват една внушителна карта – картата на човешките провали.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт