Статии
Noija в Шефилд на 27-ми април
Автор: Erdolliel
03 Май, 2019
Noija в Шефилд на 27-ми април

Големите артисти и незабравимите им концерти са добре познати на всички – зад тях стои екип от стотици хора, посещавани са от хиляди, разпродават се стадиони и т.н. Очевидно, големите концерти са незабравими, точно заради тази своя масивност и магията да обединяват хиляди в едно цяло с помощта на музиката.

При такива събития обаче има един проблем. Понякога, макар и мащабни, големите концерти изглеждат… малки. Когато принадлежиш на тълпа от хиляди лица, всичките тези лица се уеднаквяват. А сцената пък, макар и сама по-себе голяма, сякаш е извън нашия досег. Така любимите ни артисти се оказват на пиедестал – бляскави и великолепни, но далеч от нас. Тук идва чарът на малките концерти, които пък от своя страна могат да бъдат големи в много отношения.

Концертът на Noija в Шефилд имаше публика от не повече от 20 души, тъй че това няма как да е статия “шумното и отвяващо шоу”, което момчетата от Швеция са направили. Но това далеч не значи, че шоуто им не беше незабравимо. Напротив, вместо да предоставят отвяващо главата зрелище на шепата хора пред тях, те заложиха на по-добър избор – да им покажат себе си. Което беше повече от достатъчно, за да направи концерта незабравим.

На малки концерти слушателят вижда много повече от артистите на сцената – той вижда началото на изграден път: хора с горяща вяра в собствената си музика, в която влагат време, средства и усилия; вижда есенцията на това да бъдеш артист. Всичките тези неща се виждаха явно в изпълнението на Noija, които изпълниха сцената със светлина за кратките 30 минути сет, които им бяха дадени. И въпреки че пяха песни от своя албум “без цвят” (“Colorblind”), всичко, което Noija докоснаха тази вечер, беше оцветено – от енергията на млада група, която има какво да покаже на света.

Когато един състав започва да гради пътя си, лицето на всеки, който го е подкрепил някога, бива запомнено от членовете му. Безкрайна благодарност блика от всеки един от музикантите в Noija, когато чуят добри думи за творчеството им, а на всеки фен бива отдадено специално внимание. Малките банди като Noija премахват пиедестала на големите артисти и застават наравно с феновете си. А когато тези фенове виждат, че на подкрепата им се отвръща с такава благодарност, концертите се превръщат в интимно и топло преживяване, несравнимо и с най-големите фестивали.

“Винаги ще даваме най-доброто от себе си”, споделя фронтменът Nick Serlsedt. “Никога не знаеш колко хора ще се появят, но никога не знаеш и от колко далеч ще дойдат. Затова дължим на хората най-доброто от себе си.”

А що се отнася до музиката на Noija, тя притежава рядко срещаното качество да докосва. Има нещо специално в песните на групата, което чувства, подкрепя и утешава слушателя. Подкрепена със сърцатите характери на членовете, тази музика е дълбока и непринудена. Независимо дали ще бъде изпълнена пред 15 или 15 000 души, тя винаги ще бъде необходима. И ако момчетата от Noija използват светлината, която произвеждат на сцената като пътеводител по пътя си към успеха, то бъдещето за тях ще бъде ярко… И цветно.

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт